ANSVAR: Kritikken går blant annet ut på at det var uklart hvilken minister som hadde ansvar for gruppen som koordinerte regjeringens koronainnsats. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag

Foto:

Sveriges regjering får ny koronakritikk

En enstemmig svensk kontrollkomité kritiserer deler av den svenske regjeringens koronainnsats.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Riksdagens kontroll- og konstitusjonskomité har gransket regjeringens krisehåndtering og kontakten den har hatt med koronakommisjonen. Kommisjonen kom tidligere i år med kritikk av pandemihåndteringen.

Kontrollkomiteen kommer med flere kritiske anmerkninger. Blant annet var det uklart hvilken minister som hadde ansvar for gruppen som koordinerte regjeringens koronainnsats, ifølge komiteen. Gruppen ble kalt GSS.

– Med tanke på den betydningen GSS kom til å ha, er det tvilsomt om det var klokt at den statssekretæren som ledet gruppen, ikke synes å ha vært under noen minister, skriver komiteen.

Komiteen kritiserer også regjeringen for at det ikke var oppnevnt en egen gruppe for statsrådene som var mest berørt av pandemihåndteringen. Det ville ha ført til bedre samordning og strategisk håndtering av pandemiens utfordringer, mener komiteen.

Komiteen har, i likhet med den norske motsatsen i Stortinget, i oppgave å kontrollere om regjeringen og statsrådene følger lover og regler i sitt arbeid.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS