FORSINKELSER: 12. november ble journalsystemet Helseplattformen, levert av amerikanske Epic, tatt i bruk på St. Olavs hospital i Trondheim. Problemene som har oppstått i kjølvannet av innføringen, fører til forsinkelser og økte kostnader. Foto: Julie Kalveland Foto:

FORSINKELSER: 12. november ble journalsystemet Helseplattformen, levert av amerikanske Epic, tatt i bruk på St. Olavs hospital i Trondheim. Problemene som har oppstått i kjølvannet av innføringen, fører til forsinkelser og økte kostnader. Foto: Julie Kalveland

Foto:

Aftenposten: Helseplattform-trøbbel kan gi 835 millioner kroner i ekstrakostnader

Om helseforetakenes estimater slår til, kan problemer med Helseplattformen gi ekstrakostnader på opptil 835 millioner kroner, ifølge Aftenpostens beregninger.

Publisert

For å komme fram til dette tallet, har Aftenposten summert kostnadene helseforetakene har anslått at problemene vil påføre dem.

Årsakene er blant annet behov for overtidsarbeid og kostnader ved å opprettholde gamle systemer på grunn av problemer med Helseplattformen.

12. november ble journalsystemet Helseplattformen, som har kostet 3,8 milliarder kroner, tatt i bruk på St. Olavs hospital i Trondheim. Systemet skulle etter tidligere utsettelser tas i bruk til våren ved andre sykehus i Helse Midt-Norge, men i begynnelsen av januar ble det klart at det ikke vil være mulig.

I utgangspunktet var planen at alle sykehusene i Helse Midt-Norge skulle ha tatt i bruk journalsystemet innen sommeren i år. Helseforetakene i Helse Nord-Trøndelag skulle ha koblet seg på i februar og Helse Møre og Romsdal i april. På grunn av store problemer i kjølvannet av at systemet ble tatt i bruk ved St. Olavs hospital i november, ble det nylig klart at planene ville bli lagt om og det ble varslet at en ny plan ville foreligge innen 19. januar. 

Forrige uke meldte NRK at innføringen av Helseplattformen foreslås utsatt til 4. november i år for Helse Nord-Trøndelag og 27. april 2024 for Helse Møre og Romsdal. Forslaget kommer fra styringsgruppen som jobber med innføringen av systemet, som ledes av administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge.

Styremøtet i Helse Midt-Norge som skal ta stilling til dette spørsmålet, avholdes torsdag denne uken.

Powered by Labrador CMS