Skal lede nytt helseforetak

Helseforetaket Sykehusbygg HF har fått direktør.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Ann Elisabeth Wedø Foto: Sonja Balci

Det er Ann Elisabeth Wedø (52) som er ansatt som administrerende direktør i det nystartede Sykehusbygg HF.
– Viktig samfunnsoppdrag
Foretaket skal planlegge og lede sykehusutbygging i alle helseregioner.
– For meg er dette stort, og jeg er både glad og ydmyk. Det dreier seg om å lede en organisasjon med et svært viktig samfunnsoppdrag, uttaler Ann Elisabeth Wedø.
De siste fem årene har Wedø vært administrerende direktør ved Høgskolen i Oslo og Akershus, der hun ledet fusjonsprosessen mellom de to høyskolene.
Erfaring med omstillingsprosesser
Tidligere har Wedø hatt flere lederstillinger: Senior Manager i Deloitte Consulting, høgskoledirektør ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, plan- og budsjettsjef ved Universitetet i Oslo, stabsdirektør ved Aker universitetssykehus og direktør ved NTNUs medisinske fakultet.
I alle posisjoner har Wedø hatt ansvar for omstillings- og utviklingsprosesser, melder Sykehusbygg i en pressemelding.
 – Det jeg kan best er å lede arbeidet med å utvikle og gjennomføre strategi, og levere godt på ulike oppdrag gjennom å bygge og videreutvikle det teamet jeg har. Da er nettverks- og relasjonsbygging en nødvendig forutsetning, både eksternt og internt. Sykehusbygg er helt avhengig av at vi utvikler et felles målbilde sammen med de regionale helseforetakene og styret, og at vi samhandler godt om de mange oppgavene som ligger foran, sier hun.

Powered by Labrador CMS