MANGE NYE BEHANDLINGER: Siden utgangen av 2013 er det kommet en rekke direktevirkende legemidler mot hepatitt C. Foto: Colourbox

Ny hepatitt C-behandling på det norske markedet

Koster 470.000 kroner for en 12-ukers kur.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

To nye legemidler mot hepatitt C har fått norsk markedsføringstillatelse. Dasabuvir (Exviera) og en kombinasjonspille bestående av virkestoffene ombitasvir, paritaprevir og ritonavir (Viekirax) lanseres av legemiddelprodusenten Abbvie, og er ment å utgjøre ett behandlingsregime.

Konkurrerer mot Gilead
De to medikamentene inngår i en lang rekke direktevirkende antivirale legemidler som er kommet på markedet i løpet av det siste drøye året. Disse ansees å være langt mer effektive enn tidligere behandlinger, men er også betydelig dyrere.

Det nye behandlingsregimet fra Abbvie konkurrerer mot Gileads kombinasjonspille bestående av virkestoffene sofosbuvir og ledipasvir (Harvoni). Begge behandlingsregimene ventes å kunne behandle hepatitt C uten bruk av interferon, som gir mange ubehagelige bivirkninger.

470.000 kroner
Prislappen for en 12-ukers kur med både dasabuvir og ombitasvir/paritaprevir/ritonavir ligger på 470.000 kroner.

Medikamentene omfattes av en refusjonsordning der det gis individuell refusjon for hepatitt C-pasienter som står i fare for å utvikle alvorlig leverskade. Denne ordningen gjelder frem til Legemiddelverket har gjort kostnadseffektivitetsvurderinger av alle de nye hepatitt C-legemidlene.

Powered by Labrador CMS