KONTRAKT: Smittevernsutstyr skal i løpet av de neste to årene produserers på Stord. Illustrasjonsfoto: GettyImages Foto:

KONTRAKT: Smittevernsutstyr skal i løpet av de neste to årene produserers på Stord. Illustrasjonsfoto: GettyImages

Foto:

Skal produsere åndedrettsvern i Norge

Norsk leverandør starter opp produksjonslinje på Stord, og skal levere 2,5 millioner åndedrettsvern innen to år. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Denne kontrakten bidrar til nye arbeidsplasser på Stord, og samtidig sikrer den produksjon av viktig smittevernutstyr i Norge, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding. Det er selskapet Uniqon AS som har tatt på seg oppgaven.  

​- Det er svært gledelig at vi nå har på plass en avtale om produksjon av åndedrettsvern i Norge, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Koronapandemien har utfordret tilgangen på smittevernutstyr, og mer norsk produksjon gir økt trygghet for at nødvendig utstyr til helsepersonell er tilgjengelig, sier Høie.

Leverandøren er i gang med å planlegge produksjonsstart, og tar sikte på å komme i gang i løpet av høsten.

 – Med denne kontrakten får vi nye arbeidsplasser på Stord, og teamet som vi bygger opp har stor bredde og ulik kompetanse. Nå som kontrakten er signert, setter vi i gang med det viktige arbeidet, nemlig å få opp produksjonslinjen av åndedrettsvern på Stord, sier Kjell Risnes, administrerende direktør i Uniqon. 

Helse Sør-Øst med nasjonalt ansvar

Under koronapandemien har Helse Sør-Øst RHF hatt et nasjonalt koordineringsansvar for anskaffelse og distribusjon av smittevernutstyr til både sykehus og kommuner i hele landet. Det internasjonale markedet har vært utfordrende med stengte fabrikker og grenser, samt fly som ble satt på bakken. Samtidig har etterspørselen vært enorm.

- Med et så krevende internasjonalt marked som vi har erfart under denne pandemien, er avtaler om norsk produksjon viktig for å sørge for at helsevesenet har nok smittevernutstyr, både på kort og noe lengre sikt, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus.

Helse Sør-Øst RHF har allerede inngått kontrakter med norske produsenter som produserer visir, smittevernfrakker, hodebeskyttelse, munnbind og desinfiseringsvæske.

Powered by Labrador CMS