ØKER: Terje Rootvelt, direktør i Helse Sør-Øst RHF vurderer nå om antall utdanningsstillinger skal økes ytterligere. 

Foto: Vidar Sandnes

200 intensivsykepleiere under utdanning: – Gledelig

Ambisjonen er å bli mindre avhengige av vikarer fra Danmark og Sverige. 

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

I Helse Sør-Øst har rundt 200 sykepleiere startet utdanning under pandemien, og 55 av disse er nå ferdig utdannet og klare for jobb, ifølge en nyhetsmelding på HSØs nettsider. 

– Det er gledelig at flere av disse nå begynner å bli ferdig med utdanningen, sier administrerende direktør Terje Rootwelt i Helse Sør-Øst RHF, ifølge nyhetsmeldingen. 

LES OGSÅ: Pandemien har vart i snart to år. Det er tiden det tar å utdanne en intensivsykepleier

Mindre vikaravhengige

I oppdragsdokumentet fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) for 2021 fikk HSØ i oppdrag å øke antall utdanningsstillinger med 54, men økte antallet til 68.

I tillegg til denne økningen var rundt 130 sykepleiere allerede i en intensiv utdanningsstilling da pandemien startet. Det regionale helseforetaket vurderer nå om antall utdanningsstillinger skal økes ytterligere. 

– Vi skal ikke bare øke den samlede intensivkapasiteten, som vi tydelig har erfart er for lav. Vi skal også bli mindre avhengige av vikarer fra Danmark og Sverige, sier administrerende direktør Terje Rootwelt.

Utredes

Det var nettopp et svært presset helsevesen som gjorde at myndighetene valgte å stramme voldsomt inn i perioden før jul.

LES OGSÅ: Starter stor utredning av intensivkapasitet

HOD ga de fire regional helseforetakene i oppdrag å utrede intensivkapasiteten. Helse Sør-Øst skal lede arbeidet.

Powered by Labrador CMS