POSITIV: Styreleder Helge Garåsen i Helseplattformen AS ønsker en gjennomgang av Riksrevisjonen velkommen.  Foto: Helseplattformen

POSITIV: Styreleder Helge Garåsen i Helseplattformen AS ønsker en gjennomgang av Riksrevisjonen velkommen.

Foto: Helseplattformen

Riksrevisjonen vurderer å granske Helseplattformen

Flere har tatt til orde for at Riksrevisjonen skal granske journalprosjektet som er under innføring i Helse Midt-Norge. Saken er til vurdering.

Publisert

– Vi har Helseplattformen til vurdering sammen med mange andre mulige nye saker. Hvorvidt vi skal inn i denne saken, avhenger av hvilke andre saker vi skal prioritere, skriver kommunikasjonsrådgiver Stian Fjelldal i Riksrevisjonen i en epost til Adresseavisen.

Ifølge avisen skal Riksrevisjonen i april bestemme seg for om de vil granske den omstridte journalløsningen.

Styreleder Helge Garåsen i Helseplattformen AS sier til avisen at han er glad for at Riksrevisjonen nå vurderer å gjennomføre undersøkelser.

– Det er flott. Jeg har sagt åpent i lengre tid at jeg synes vi må få en bredere ekstern gjennomgang av dette prosjektet, sier Garåsen.

Utelukker ikke å legge press på Riksrevisjonen

Nylig ble det kjent at over 16.000 brevene ikke hadde kommet frem som de skulle etter innføringen av Helseplattformen ved St. Olavs hospital i november i fjor. Det jobbes nå med å gjennomgå brevene. Administrerende direktør i Helseplattformen har forlatt sin stilling etter at nyheten om brevene som ikke kom frem.

Flere har bedt Riksrevisjonen granske plattformen, blant dem stortingspolitiker og helsepolitisk talsperson for Fremskrittspartiet, Bård Hoksrud. Han er positiv til at Riksrevisjonen vurderer saken.

Hoksrud utelukker ikke at partiet kan komme til å fremme et representantforslag i Stortinget for å legge press på Riksrevisjonen hvis de ikke åpner sak på eget initiativ og vurderer også å løfte saken inn i Stortingets kontrollkomité.

Powered by Labrador CMS