SMITTETRYKK: Haukeland er blant sykehusene som opplever stort trykk i regionen. Foto:

SMITTETRYKK: Haukeland er blant sykehusene som opplever stort trykk i regionen.

Foto:

Ber personell melde seg: – Har fått en del telefoner

Helse Bergen ber folk med relevant erfaring melde seg til tjeneste.

Publisert

– Vi har utfordringer med bemanning. Vi har stort sykefravær på nesten ti prosent. Det vil si at på noen avdelinger er det betraktelig høyere. Vi er en robust organisasjon, men vi merker det. Vi sliter med å få tak i folk til vitale avdelinger, som intensiven. Det er også derfor vi har gått ned på planlagte operasjoner.

Det forteller kommunikasjonsjef i Helse Vest, Erik Vigander, til Dagens Medisin.

Han forteller videre at det er noe lettelse i at RS-viruset ser ut til å flate ut, etter en periode hvor personell ble flyttet over til barneklinikken.

– Det gjør vi hele tiden, men nå er det over 1000 ansatte som er borte hver dag. Det merkes, selv om vi er over 13.000 ansatte. Derfor har vi gått ut og bedt om ekstra hjelp fremover. Vi trenger hver eneste som kan gjøre en jobb.

Vigander forteller om ansatte som har jobbet mye, og lenge. Han forteller at det er  behov for ekstra ansatte over hele linja.

– På opererende enheter og intensiv er det stort behov. Vi må gå ned på operasjonskapasiteten, men vi prøver å få det til.

– Vi har fått en del telefoner til bemanningssenteret vårt. Det er opp mot ti henvendelser. Det vi trenger er først og fremst sykepleiere, spesialsykepleiere, helsefagsarbeidere med relevant erfaring fra sykehus og helsesekretærer.

Powered by Labrador CMS