BER OM GODKJENNELSE: Legemiddelselskapet Moderna ber det amerikanske legemiddeltilsynet FDA om godkjennelse for å tilby en fjerde dose av sin koronavaksine til alle voksne. 
 
Foto: Vidar Sandnes

Moderna søker om godkjennelse for en fjerde vaksinedose i USA

Legemiddelselskapet Moderna ber det amerikanske legemiddeltilsynet FDA om godkjennelse for å tilby en fjerde dose av sin koronavaksine til alle voksne.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Søknaden er bredere enn den fra rivalen Pfizer, som tidligere denne uka ba om godkjennelse for å tilby en fjerdedose til amerikanere som er 65 år og eldre.

I en pressemelding skriver selskapet at det er for å gi smittevernetaten CDC og helsetjenester fleksibilitet til å bestemme hva som vil være «passende bruk» av en andre påfyllingsdose av mRNA-vaksinen.

Amerikanske myndigheter har startet arbeidet for å kunne levere ytterligere påfyllingsdoser for å forsterke vaksinenes effektivitet mot sykdom og dødsfall som følge av covid-19. Det hvite hus har bedt Kongressen om å «umiddelbart» godkjenne finansiering av kjøp av ytterligere doser koronavaksine, enten til påfylling eller av vaksiner som er spesifikt utarbeidet for å virke mot utvalgte koronavarianter.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS