INNLEGGELSER: – Vi har hatt flere innlagte på Kvinneklinikken denne høsten med bekkeninfeksjon som følge av gonoré. Så dette skal man ta på alvor, sier seksjonsoverlege Turid Jorunn Thune ved Haukeland universitetsjukehus. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Foto:

Flere enn før får gonoré

Hittil i år er det registrert 1.584 tilfeller av gonoré i Norge. I Vestland er det registrert 179 tilfeller i år, som er det høyeste tallet noensinne i fylket.

Publisert

– De siste ukene har vi hatt færre positive tester, men pågangen er fremdeles stor og vi finner fortsatt tilfeller der folk uten symptomer tester positivt, sier Turid Jorunn Thune til Bergensavisen.

Hun er seksjonsoverlege ved poliklinikken for seksuelt overførbare infeksjoner på Haukeland universitetssjukehus i Vestland.

– Vi har hatt flere innlagte på Kvinneklinikken denne høsten med bekkeninfeksjon som følge av gonoré. Så dette skal man ta på alvor, sier hun.

Thune tror at det at flere tester seg kan være noe av forklaringen til veksten, men er likevel bekymret for at informasjonen ikke når ut til alle – blant annet tenåringer.

Sensommeren og høsten i Bergen har vært preget av en kraftig økning i gonorétilfeller, men Oslo er likevel det fylket med flest påviste tilfeller. Der er det registrert 772 tilfeller så langt i år, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet.

Gonoré regnes som en av de alvorlige seksuelt overførbare sykdommene, fordi den kan utvikle seg til infeksjon i bekken eller eggledere som igjen kan føre til sterilitet. De som tester positivt for kjønnssykdommen, blir derfor underlagt streng smittesporing.

Les også: Gonoré feilbehandles: – Når seksualvanene endrer seg, må vi følge med i timen

(©NTB)

Powered by Labrador CMS