TYDELIGGJØRES: – Det er behov for at finansieringsmodellen for de nasjonale infrastrukturene for helsedata tydeliggjøres, og at bruk av helsedata til forskning- og innovasjonsformål ikke blir for kostbart slik at det hindrer videre utvikling på området, sier Toril Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU.  Foto: Privat

TYDELIGGJØRES: – Det er behov for at finansieringsmodellen for de nasjonale infrastrukturene for helsedata tydeliggjøres, og at bruk av helsedata til forskning- og innovasjonsformål ikke blir for kostbart slik at det hindrer videre utvikling på området, sier Toril Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU. 

Foto: Privat

– Må legges til rette for at alle brukere av helsedata har nødvendige tilganger

Toril Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU, mener at tiltakene i regjeringens strategi for persontilpasset medisin er gode og viktige, men at det er viktig at plattformene både tilgjengeliggjør og kan integrere ulike typer data. 

Toril Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU, sier at hun i utgangspunktet synes strategien er god, og at den viderefører den plattformen som er bygget opp over mange år.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

10 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS