KJØNNSSPESIFIKK KUNNSKAP: Nora Mork Østbø, konsulent i Helse- og omsorgsdepartementet, har sett på om kjønn er et tema i over 300 norske behandlingsstudier og konkluderer med at man gjerne skulle sett flere studier ta med kjønn som en faktor. Foto: Privat

KJØNNSSPESIFIKK KUNNSKAP: Nora Mork Østbø, konsulent i Helse- og omsorgsdepartementet, har sett på om kjønn er et tema i over 300 norske behandlingsstudier og konkluderer med at man gjerne skulle sett flere studier ta med kjønn som en faktor.

Foto: Privat

Kjønn er ikke tema i flertallet av norske behandlingsstudier

Når effekten av behandling undersøkes i norske studier, hvordan står det til med analyse av kjønn? Ikke så bra, ifølge en ny rapport.

Publisert

Folkehelseinstituttet har gått gjennom en rekke norske behandlingsstudier publisert de siste fem årene og vurdert om det er brukt kjønnsstratifiserte analyser. Det vil si at deltakerne i undersøkelsen er delt inn etter biologisk kjønn og at resultatene er analysert separat for kvinner og menn. 

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

10 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS