ERSTATNING: Bakgrunnen for erstatningssaken er at Davis fikk en alvorlig hjerneskade da hun ble født på Kvinneklinikken i Bergen i 2012. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes Foto:

ERSTATNING: Bakgrunnen for erstatningssaken er at Davis fikk en alvorlig hjerneskade da hun ble født på Kvinneklinikken i Bergen i 2012. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes

Foto:

71 millioner kroner i erstatning til familien til jente som fikk hjerneskade

Familien til Nora Davis får utbetalt nærmere 6 millioner dollar i erstatning etter at hun fikk en alvorlig hjerneskade da hun ble født i Bergen i 2012.

Publisert

De nærmere 60 millioner kronene skal utbetales i sin helhet innen to uker, og erstatningen skal gis i dollar, står det i dommen fra Gulating lagmannsrett.

Fra før har hun fått utbetalt 11 millioner. Erstatningen blir derfor totalt 71 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Familien ba om engangsutbetaling og har altså fått medhold i dette. I tillegg må staten ved Pasientskadenemnda ut med 3,8 millioner kroner i sakskostnader, ifølge avisen. 

Bakgrunnen er at Davis fikk en alvorlig hjerneskade da hun ble født på Kvinneklinikken i Bergen i 2012. Familien har krevd at hun få pasienterstatning stor nok til å kunne dekke utgiftene med livslang pleie i USA.

Davis og familien er bosatt i Houston i USA.

Powered by Labrador CMS