Statsforvalteren frykter at helsepersonell ikke skal komme seg til blant annet Kirkenes sykehus (på bildet) på grunn av streiken. 

Foto: Bernt Nilsen

Ba om dispensasjon fra SAS-streiken. Helsetilsynet mener det ikke er fare for liv og helse

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har søkt om dispensasjon fra SAS-streiken for å få hjem helsepersonell fra Oslo som skal på jobb i Tromsø og Kirkenes. Helsetilsynet mener det ikke er fare ofr liv og helse. 

Publisert

Det opplyser statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker til NRK.

– Nå har man masse folk som man har fått til å gå ekstravakter, og flere ønsker å gå ut i sin planlagte ferie. Vi er fortsatt i den situasjonen at helsearbeidere som skulle ha vært på jobb, ikke kommer seg nordover, sier hun.

Sykehusene har gitt beskjed om at de neste dagene blir en prøvelse, sier Aspaker.

 
Helsetilsynet vurderer at det ikke er fare for liv og helse i helsetjenesten som følge av den pågående arbeidskonflikten i SAS i dag, melder NRK like før klokken 15 mandag. 

Statens helsetilsyn sier mandag at de følger fortløpende med på den pågående streiken blant SAS-pilotene når det gjelder forhold i helsetjenesten som kan medføre fare for liv og helse som følge av streiken, ifølge  kanalen.

Helsetilsynet kom med samme vurdering i forrige uke.

Flere sykehus i Troms og Finnmark har meldt om utfordringer med bemanningen som følge av ansatte som ikke kommer seg nordover på grunn av streiken.
 
Powered by Labrador CMS