NRK: Tidligere fastlege dømt for å ha misbrukt stilling for å få sex

NRK melder at en tidligere fastlege på Sunnmøre er dømt til fengsel i åtte måneder for å ha misbrukt stillingen sin for å få sex.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Den tidligere fastlegen var tiltalt for seksuelle overgrep mot tre pasienter og for å ha misbrukt sin stilling til å forgripe seg på de tre kvinnene flere ganger over flere år.

Nektet
Mannen nekter for å ha forgrepet seg på pasientene og hevdet i retten at det var ekte kjærlighet.

I dommen står det ifølge NRK at Møre og Romsdal tingrett mener det er rimelig tvil om den den tidligere legen har forgrepet seg mot to av de tre kvinnene.

Mannen er er dømt for ett av forholdene i tiltalen og frifunnet for to av dem.

Den tidligere fastlegen skal kun betale erstatning til en kvinne.

Statsadvokaten ba opprinnelig om fire år og åtte måneders fengsel for den tidligere fastlegen. NRK skriver at påtalemyndigheten vurderer å anke dommen.

– Utnyttet sin stilling
NRK skriver at det i tilfellet som det dømmes for er ikke retten i tvil om at den tidligere fastlegen har utnyttet sin stilling.

– Slik retten ser det, var det et rent seksuelt forhold som tiltalte skaffet seg i kraft av å være fornærmedes fastlege, samtidig som han hadde forhold til to andre kvinner og var gift, skriver Møre og Romsdal tingrett.

I tillegg til de tre fornærmede i saken er den tidligere fastlegen under etterforskning for å ha forgrepet seg mot to andre pasienter.

Powered by Labrador CMS