Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto:

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Foto:

Legene må melde fra om hvem de vil ta ut i streik innen onsdag

Snart går fristen ut for at Legeforeningen må melde inn hvor mange og hvilke leger som blir tatt ut dersom det blir streik i kommunene. KS varsler at de oppretter en døgnbemannet telefontjeneste for kommunene fra fredag.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Etter at Legeforeningen ikke ble enig med KS, som organiserer kommunene, om legevakt, har foreningen planlagt streik fra mandag 26. oktober.

Legene vil ha en maksgrense for hvor mye hver enkelt lege skal måtte jobbe på legevakt inn i den så kalte særavtalen. Det vil ikke KS gå med på.

Frist på onsdag

Dersom streiken settes i gang mandag i kommende uke, må foreningen snart melde fra om hvordan de vil innrette den. Varsel om så kalt plassfratredelse må sendes fire dager i forkant. Ettersom søndag er en helligdag, vil dette si at legene nå har frist på seg til onsdag med å melde inn omfang og hvilke leger de vil ta ut i streik. 

Legeforeningen ønsker ikke å kommentere et eventuelt streikeuttak og når det kommer overfor Dagens Medisin mandag.

– Vi skal gjøre vårt for at ikke tredjeperson blir rammet, sa leder i Allmennlegeforeningen Nils Kristian Klev til Dagens Medisin da konflikten var et faktum.

Klev viste til at foreningen måtte komme tilbake til hvordan tredjeperson skal sikres i forbindelse med presentasjonen av planene for streiken. 

Har satt opp døgnbemannet telefontjeneste

KS skriver på sine nettsider at foreningen har etablert en beredskap for kommunene med døgnbemannet telefontjeneste fra fredag av.

Organisasjonen påpeker overfor sine medlemmer at partene snarest mulig er forpliktet til å forhandle om «å unnta fra streik personer eller grupper som er nødvendige for at ikke tredjemanns interesser skal skade på en utilbørlig måte».

Powered by Labrador CMS