Ny kunnskap om svangerskapsdiabetes

Rundt ti prosent av gravide i Norge har svangerskapsdiabetes. I noen etniske grupper er andelen hele 20 prosent eller mer. På EASD er det presentert ny forskning om både årsaker, forebygging og behandling.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

BARCELONA/EASD (Dagens Medisin): I svangerskapet øker kvinnens behov for insulin, og rundt ti prosent av gravide i Norge utvikler svangerskapsdiabetes. Dette går som regel tilbake etter fødsel, men kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes har økt risiko for type 2-diabetes senere i livet. Svangerskapsdiabetes øker risikoen for blant annet preeklampsi, høy fødselsvekt, tidlig fødsel og behov for keisersnitt.

Se innslaget over om svangerskapsdiabetes med professor Anne Karen Jenum fra Universitetet i Oslo og overlege og stipendiat Archana Sharma, Akershus universitetssykehus/Oslo universitetsykehus. 

Dagens Medisin dekker den europeiske diabeteskongressen EASD 2019 hele denne uken. Følg med på dagensmedisin.no for vitenskapelige nyheter og analyse fra norske forskere som er på kongressen. Her finner du alle sakene fra årets kongress.

https://www.dagensmedisin.no/nyheter/easd-2019/

Powered by Labrador CMS