John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet. Arkvifoto Foto:

John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet. Arkvifoto

Foto:

– Enorm interesse fra forskningsmiljøene

Forskningsrådet utlyste nylig inntil 30 millioner kroner til forskning på spørsmål som er relevante for å håndtere koronavirusutbruddet. Nå gis det ytterligere 30 millioner til forskningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Hasteutlysningen har ført til en enorm interesse fra norske forskningsmiljøer, ifølge Forskningsrådet.

Nå bidrar også Trond Mohn stiftelse og Kreftforeningen med henholdsvis 30 og 10 millioner kroner til forskning som er relevant for å håndtere koronavirusutbruddet.

–  Prosjektene skal vurderes av internasjonale eksperter i ekspressfart slik at forskningsmiljøer kan komme i gang så raskt som mulig, heter det fra Forskningsrådet.

Styreleder i Trond Mohn Stiftelse, Stener Kvinnsland, sier at det vil være svært mange problemstillinger som forskningsmessig bør adresseres i kjølvannet av den pågående pandemien, med både internasjonale og nasjonale innretninger.

–  Det er et stort spenn i problemstillinger knyttet til pandemien - alt fra basalforskning og spørsmål om samfunnsmessige konsekvenser til konkrete spørsmål om hvordan få folk til å følge myndighetsråd, sier Kvinnsland i en pressemelding.

I søknadsbunken ligger flere forskningsprosjekter som omhandler sårbare pasientgrupper og kreftpasienter, og derfor bidrar Kreftforeningen med inntil 10 millioner kroner i støtte, heter det fra forskningsrådet.

Powered by Labrador CMS