STENGTE: Den 12 mars stengte Norge ned. – Alle vil få en annerledes hverdag. De drastiske tiltakene vi nå iverksetter er i håp om å stanse viruset. Vi går over i en ny fase av bekjempelsen, sa statsminister Erna Solberg under pressekonferansen den dagen. FHI-direktør Camilla Stoltenerg (t.v) sier nå at det ikke var et godt nok faglig grunnlag for å stenge skoler og barnehager. Foto: Anne Grete Storvik

STENGTE: Den 12 mars stengte Norge ned. – Alle vil få en annerledes hverdag. De drastiske tiltakene vi nå iverksetter er i håp om å stanse viruset. Vi går over i en ny fase av bekjempelsen, sa statsminister Erna Solberg under pressekonferansen den dagen. FHI-direktør Camilla Stoltenerg (t.v) sier nå at det ikke var et godt nok faglig grunnlag for å stenge skoler og barnehager.

Foto: Anne Grete Storvik

Advarer mot ny nedstenging

Det var ikke et godt nok faglig grunnlag for å stenge skoler og barnehager, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.


Dette sier Stoltenberg i et intervju med NRK. Her advarer hun mot en ny nedstenging, selv om man får en økning i smittetallene.

– Det betyr ikke at vi ikke står ved de rådene vi ga da, gitt det kunnskapsgrunnlaget vi hadde på det tidspunktet, sier hun.

–  Vår vurdering nå, og det oppfatter jeg at det er bred enighet om i forbindelse med gjenåpningen, var at man kunne oppnå kanskje den samme effekten og unngå en del av de uheldige ringvirkningene ved ikke å stenge, men ved å holde åpent med smitteverntiltak, sier hun til NRK.

Powered by Labrador CMS