ANBEFALER ENDRING FOR ALLERGIKERE: Legemiddelverket anbefaler nå at pollenalergikere som har behov for steroidbehandling nå får steroidinjeksjoner i stedet for prednisolon tabletter. Årsaken er pågående rasjonering av legemidlet. Illustrasjon: Getty Images

Foto:

Vil begrense bruk av prednisolon mot pollenallergi

Legemiddelverket mener den pågående rasjoneringen av og mangelen på prednisolon-tabletter gjør at pollenallergikere bør få steroidbehandling i andre former.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

For én måned siden innførte Legemiddelverket (SLV) rasjonering på utlevering av prednisolon tabletter. Apotekene får frem til leveringssituasjonen bedrer seg kun levere ut prednisolon for én måned om gangen.

SLV skriver at de normalt anbefaler at pasienter med pollenallergi får en kort kur med prednisolon tabletter når det er behov for behandling med systemiske steroider. Men på grunn av den pågående rasjoneringssituasjonen mener legemiddelmyndigheten nå at depotinjeksjoner med steroider er det beste alternativet når steroidbehandling er nødvendig.

«Det er viktig at de pasientene som trenger det mest får prednisolon tabletter. Pasienter som allerede står på behandling med prednisolon tabletter bør prioriteres, slik at de ikke må avbryte behandling uten nedtrapping», skriver SLV på sine nettsider. 

Powered by Labrador CMS