LOVENDE RESULTATER: Den CEPI-støttede vaksinekandidaten fra Clover viser lovende resultater mot Delta-varianten.  Foto: Getty Images

LOVENDE RESULTATER: Den CEPI-støttede vaksinekandidaten fra Clover viser lovende resultater mot Delta-varianten.

Foto: Getty Images

Studie: – Betydelig effekt mot delta-varianten

Første koronavaksine som viser betydelig redusert risiko for ny infeksjon blant tidligere smittede personer.

Publisert

Det kinesiske bioteknologiselskapet Clover Biopharmaceuticals Ltd. (Clover) og CEPI – Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, offentliggjorde nylig resultater fra fase 2/3-studien av Clovers proteinbaserte vaksinekandidat med adjuvant mot covid-19.

Studien viste at vaksinen hadde 79 prosent effekt i å beskytte mot covid-19 forårsaket av delta-varianten (med opphav i India), som for tiden forårsaker 90 prosent av alle tilfeller av covid-19 på verdensbasis.

«Dette er den første studien som dokumenterer betydelig effekt mot delta-varianten i en dobbel-blindet randomisert studie», melder selskapet og CEPI i pressemeldingen.

– Dette er veldig lovende data som viser at Clovers vaksine har en god sikkerhetsprofil og beskytter effektiv mot flere varianter av SARS-CoV-2, inkludert den dominerende delta-varianten. Vaksinen vil bli et viktig tilleggsvåpen i kampen mot covid-19, sier dr. Richard Hatchett, direktør i CEPI i pressemeldingen. 

Vaksinen har videre 92 prosent beskyttelse mot gamma-varianten (opphav i Brasil) og 59 prosent mot my-varianten (opphav i Colombia).

Vaksinen er også den første som viser betydelig redusert risiko for ny infeksjon blant tidligere smittede personer, heter det i pressemeldingen som du kan lese i sin helhet her.

  • Studien hadde over 30.000 voksne og eldre deltakere på tvers av fire kontinenter; 100 prosent av SARS-CoV-2-stammene i effektanalysen var varianter, og delta var den dominerende. 
  • Primært og sekundært effekt-endepunkt ble nådd
  • 100 prosent effekt mot alvorlig covid-19 og sykehusinnleggelse, og 84 prosent effekt mot moderat til alvorlig covid-19 forårsaket av noen av SARS-CoV-2-stammene i studien.
  • 79 prosent effekt mot all covid-19 forårsaket av den dominerende delta-varianten.
  • God sikkerhetsprofil, ingen betydelige forskjeller i systemiske bivirkninger eller alvorlige bivirkninger sammenlignet med placebo
  • Den første covid-19-vaksinen som viser betydelig redusert risiko for ny infeksjon blant tidligere smittede personer.
Powered by Labrador CMS