LOVENDE RESULTATER: Den CEPI-støttede vaksinekandidaten fra Clover viser lovende resultater mot Delta-varianten.

Foto: Getty Images

Studie: – Betydelig effekt mot delta-varianten

Første koronavaksine som viser betydelig redusert risiko for ny infeksjon blant tidligere smittede personer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Det kinesiske bioteknologiselskapet Clover Biopharmaceuticals Ltd. (Clover) og CEPI – Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, offentliggjorde nylig resultater fra fase 2/3-studien av Clovers proteinbaserte vaksinekandidat med adjuvant mot covid-19.

Studien viste at vaksinen hadde 79 prosent effekt i å beskytte mot covid-19 forårsaket av delta-varianten (med opphav i India), som for tiden forårsaker 90 prosent av alle tilfeller av covid-19 på verdensbasis.

«Dette er den første studien som dokumenterer betydelig effekt mot delta-varianten i en dobbel-blindet randomisert studie», melder selskapet og CEPI i pressemeldingen.

– Dette er veldig lovende data som viser at Clovers vaksine har en god sikkerhetsprofil og beskytter effektiv mot flere varianter av SARS-CoV-2, inkludert den dominerende delta-varianten. Vaksinen vil bli et viktig tilleggsvåpen i kampen mot covid-19, sier dr. Richard Hatchett, direktør i CEPI i pressemeldingen. 

Vaksinen har videre 92 prosent beskyttelse mot gamma-varianten (opphav i Brasil) og 59 prosent mot my-varianten (opphav i Colombia).

Vaksinen er også den første som viser betydelig redusert risiko for ny infeksjon blant tidligere smittede personer, heter det i pressemeldingen som du kan lese i sin helhet her.

  • Studien hadde over 30.000 voksne og eldre deltakere på tvers av fire kontinenter; 100 prosent av SARS-CoV-2-stammene i effektanalysen var varianter, og delta var den dominerende. 
  • Primært og sekundært effekt-endepunkt ble nådd
  • 100 prosent effekt mot alvorlig covid-19 og sykehusinnleggelse, og 84 prosent effekt mot moderat til alvorlig covid-19 forårsaket av noen av SARS-CoV-2-stammene i studien.
  • 79 prosent effekt mot all covid-19 forårsaket av den dominerende delta-varianten.
  • God sikkerhetsprofil, ingen betydelige forskjeller i systemiske bivirkninger eller alvorlige bivirkninger sammenlignet med placebo
  • Den første covid-19-vaksinen som viser betydelig redusert risiko for ny infeksjon blant tidligere smittede personer.
Powered by Labrador CMS