PASIENTSIKKERHET: Lederne har en viktig oppgave i å gjøre de ansatte i stand til å oppleve mestring og trygghet på jobben, og lederne må få ryggdekning til å prioritere dette, lød budskapet fra helsedirektøren da han åpnet Helsedirektoratets årlige pasientsikkerhetskonferanse. Foto: Helsedirektoratet/Maiken Østrem Dignes

Guldvog: – Lederne våre må få ryggdekning til å prioritere pasientsikkerhet

– Hvis vi pålegger lederne våre å produsere så mye helsetjenester at vi velger bort pasientsikkerhet, gjør vi en alvorlig feil overfor befolkningen og overfor enkeltpasienter, mener helsedirektør Bjørn Guldvog. 

Publisert

Da helsedirektør Bjørn Guldvog torsdag åpnet Pasientsikkerhetskonferansen 2023, slo han fast at pasientsikkerhet handler om å skape et trygt og sikkert miljø både for pasienter og helsearbeidere. Et miljø der pasientene opplever å være ivaretatt og er trygge på at de får den beste behandlingen, og der helsearbeiderne opplever at det finnes gode strukturer som gjør at enkeltfeil ikke gir alvorlige konsekvenser for pasientene som man forsøker å hjelpe.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS