FÅR KONSEKVENSER: Mange sykepleierstudenter får ikke autorisasjonen sin når de er ferdig med studiet, på grunn av streiken i Unio, konstaterer leder av Norsk Sykepleierforbund Lill Sverresdatter Larsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Streiken: Sykepleierstudenter risikerer å ikke få autorisasjon før sommeren

Streiken i staten kan gå utover sensur for mange studenter. For sykepleierstudentene kan det bety at de ikke får autorisasjon før sommeren.

Publisert

Dette fører videre til at de ikke får jobbe som sykepleier, men må nøye seg med å være assistent i sommer, skriver VG. Blant de som streiker er nemlig ansatte ved universiteter og høyskoler over hele landet.

Det fører til forsinket sensur på eksamen, og studentene får ikke vitnemål før sensuren er gjennomført. Da kan de heller ikke søke autorisasjon for beskyttet tittel som sykepleier. Med det kan sykepleierne få dårligere lønn, og helsevesenet kan få dårligere bemanning.

På spørsmål om det blir sykepleierkrise i sommer, sier Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet:

– Det er det hver sommer, og det blir verre for hvert år. Dette er en del av konsekvensene av en streik. En streik som er for å skaffe nok kvalifisert utdanningspersonell, sier hun til VG.

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) står fast på regjeringens standpunkt i forhandlingene.

– Vi står fast på at det skal være like hovedtariffavtaler i staten, men vår dør er alltid åpen hvis Unio ønsker å diskutere ut ifra dette, skriver Tung i en e-post til VG.

Unio trapper opp streiken blant statsansatte kraftig onsdag, og blant dem som tas ut er svært mange høyskole- og universitetsansatte – midt i eksamenstiden.

Powered by Labrador CMS