ØKER RASKT: Ifølge den nye rapporten har antallet overvektige barn og overvektige i land med lavere inntekt økt spesielt mye de siste årene. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto:
ØKER RASKT: Ifølge den nye rapporten har antallet overvektige barn og overvektige i land med lavere inntekt økt spesielt mye de siste årene. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto:

Over halvparten av verdens befolkning vil være overvektige i løpet av 12 år

Over fire milliarder mennesker vil være overvektige innen 2035. Det viser en ny rapport.

Publisert

Dersom det ikke blir tatt grep om folkehelsen nå, vil over halvparten av verdens befolkning være overvektige i løpet av de neste 12 årene, ifølge en ny rapport.

Organisasjonen World Obesity Federation anslår i rapporten at over fire milliarder mennesker vil være overvektige innen 2035.

Ifølge rapporten har antallet overvektige barn og overvektige i land med lavere inntekt økt spesielt mye de siste årene.

– Det er spesielt bekymringsfullt at antallet barn og unge som er overvektige, stiger så raskt, sier leder for organisasjonen, Louise Baur. Hun omtaler funnene i rapporten som en alvorlig advarsel.

Baur sier myndigheter over hele verden må gjøre alt de kan for å sørge for at dagens helseproblemer ikke gis videre til den yngre generasjonen.

Rapporten advarer om at antallet overvektige barn vil dobles innen 2035 om det ikke snart tas grep. Det vil i så fall bety at 208 millioner gutter og 175 millioner vil være overvektige om 12 år.

World Obesity Federation slår imidlertid fast at fokuset ikke skal være på enkeltpersoners fedme, men på de samfunnsmessige, miljømessige og biologiske faktorene som fører til overvekt.

I 2020 var 2,6 milliarder mennesker i verden betegnet som overvektige, noe som tilsvarer 38 prosent av verdens befolkning.

Tallene fra rapporten skal legges fram for FN neste uke.

Powered by Labrador CMS