CSO Øystein Rekdal i Lytix Biopharma er i Chicago for å presentere selskapets nye data fra den første fase I-studien. Foto: Anne Grete Storvik

«Hot» for norskutviklet kreftmedisin

Lytix Biopharmas CSO Øystein Rekdal var både varm og glad under selskapets presentasjon av nye data.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

CHICAGO (Dagens Medisin): Lytix Biopharma er nå ferdig med sin første fase I-studie på det immunterapeutiske kreftlegemiddelet LTX-315.
Kort sagt har dette molekylet som oppgave å  binde seg til cellemembranene i kreftcellene - og få dem til å sprenges.

Tettpakket
Øystein Rekdal, som er CSO i selskapet, er i Chicago for å presentere dataene, og for å møte potensielle investorer. Det er tettpakket foran posteren da Dagens Medisin treffer Rekdal mandag.

– Det har vært et enormt trykk her nå. Jeg har vært på mange posterpresentasjoner både her og på andre kongresser, og jeg må si at interessen er veldig stor.
– Varme svulster er «hot»
– Vi har fått oppmerksomhet fra flere store aktører i feltet som jobber med immunterapi og T-celleterapi, forteller Rekdal, og beskriver funnene i fase I-studien:

– I denne første fase I-studien så har vi sett klare tegn på at legemidlet vårt konverterer kalde, ikke-T-celleinflammerte svulster til å bli inflammerte – og dermed konverterer svulsten fra kald til varm. Varme svulster er «hot» i dette feltet i dag, forklarer han.

– Immunterapi virker kun i varme svulster, og det er ikke mange molekyler som kan omgjøre kalde svulster varme slik som LTX-315. Dette er interessant ettersom majoriteten av kreftpasienter har kalde svulster.

 – Vi har analysert tumor vev før og etter behandling på nøkkelgener som er involvert i konverteringen av kalde svulster til varme. Analysene viser at alle disse nøkkelgenene har blitt oppregulert. Disse dataene har skapt stor interesse her på ASCO.

Powered by Labrador CMS