Professor Hanne Flinstad Harbo blir ny dekan ved Det medisinske fakultet fra 2023. Foto: DM arkiv / Per Corneliussen

Foto:

Harbo blir første kvinnelige dekan ved UiOs medisinske fakultet

Med 53 prosent av stemmene, vant Hanne Flinstad Harbo valget om dekanstillingen ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Publisert

Harbo er professor II på Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo (UiO) og avdelingsleder og overlege ved Nevrologisk avdeling på Oslo universitetssykehus (OUS).

Nå er hun også valgt til dekan ved Det medisinske fakultetet, skriver UiO på sine nettsider.

Med det er hun også den første kvinnelige dekanen ved fakultetet.

Det var første gang på 12 år det ikke var et «valg» med bare én kandidat, ifølge Uniforum.no.

Den andre kandidaten var professor Jens Petter Berg, som var prodekan for forskning da han lanserte sitt kandidatur i april.

Stor studentoppslutning

Hanne Flinstad Harbo fikk 321 stemmer fra fakultetets ansatte (44 prosent) og 458 stemmer fra studentene (80 prosent). Totalt utgjorde dette 53 prosent av stemmene.

Jens Petter Berg fikk 408 stemmer fra fakultetets ansatte (56 prosent) og 105 stemmer fra studentene (19 prosent), som utgjorde 47 prosent av stemmene totalt.

Berg gratulerer henne med valgseieren.

– Det er et historisk valg som den første kvinnelige dekanen ved fakultetet. Hanne og teamet hennes ønskes lykke til med det viktige arbeidet med å lede fakultetet de neste fire årene fra 2023, sier han i meldingen. 

Med seg som prodekaner har Harbo professor og tidligere instituttleder Jan Bjålie fra Institutt for medisinske basalfag (forskning) og førsteamanuensis og utdanningsleder på Institutt for helse og samfunn Magnus Løberg (utdanning).

Viktige saker

Nytt OUS og innflyttingen i Livsvitenskapsbygget vil bli to viktige saker i dekanperioden, og begge steder skal OUS og Det medisinske fakultet fungere sammen.

– For å utnytte mulighetene er det viktig med et framoverlent dekanat. Her kan vi bidra med nye perspektiv og ny giv, har Harbo tidligere uttalt til Uniforum.no.

Hun takker teamet sitt og alle som har kommet med innspill til valgprogrammet, og som har deltatt i diskusjonene i forkant av valget.

– Jeg ser fremt til å samarbeide med alle i tiden som kommer, sier hun i meldingen.

Powered by Labrador CMS