Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

KRITISK: Byrådsleder Raymond Johansen er svært kritisk til statens sykehusplaner for hovedstaden. Nå har han sammen med byutviklingsbyråd Hanne E. Marcussen sendt en krass uttalelse til regjeringen.

Foto: Oslo kommune/Sturlason

Ut mot statens sykehusplaner

Striden om Oslo-sykehusene fortsetter. Nå går byrådet i Oslo hardt ut mot sin egen regjerings sykehusplaner for hovedstaden.

Publisert: 2022-08-10 — 08.58 (Oppdatert: 2022-08-10 — 13.58)

– Den oppleves som en overkjøring av lokaldemokratiet og de lokale planmyndighetene.

Det skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) i en uttalelse til statens sykehusplaner, ifølge NRK.

Regjeringen bestemte i vår å tvinge gjennom planene om å å legge ned Ullevål sykehus, til tross for motstand fra Oslo kommune og lokalt, og heller bygge nye sykehus på Gaustad og Aker.

Byrådet mener blant annet de nye sykehusene på Gaustad og Aker blir for store og dominerende. I tillegg mener de behovet for kapasiteten for fremtiden er undervurdert og at planleggingen av et tredje lokalsykehus må komme i gang tidlig.

– Her forsøker man å presse veldig mye ting inn på veldig små tomter. Det går på bekostning av både natur, kulturminner og nærmiljø, sier Marcussen til NRK.

Oslo bystyre skal vedta høringsuttalelsen 7. september. Dagens flertall i Oslo bystyre er imot sykehusplanene etter at Høyre og Arbeiderpartiet mistet flertallet etter kommunevalget i 2019.

 

Bygges uten kjøkken

Når de første pasientene legges inn på de nye sykehusene blir det på sykehus uten kjøkken.

Etter at staten tok over hele reguleringsprosessen fra bystyret i Oslo har planforslagene for de to nye sykehusene vært på offentlig høring. Der kommer det fram at begge sykehusene, både på Gaustad og Aker, i første omgang skal bygges uten kjøkken, skriver Dagsavisen.

– Både Nye Aker og Nye Rikshospitalet vil forsynes med mat fra dagens kjøkken på Ullevål fram til etappe 2, skriver prosjektleder Sigrid Rannem ved Nye Oslo universitetssykehus.

 

Fagforbundet reagerer

All mat skal dermed fraktes fra kjøkkenet på gamle Ullevål til de nye sykehusene. Hva som vil skje med matsituasjonen etter etappe 2 og etter Ullevål sykehus er nedlagt er ikke avklart.

Fagforbundet i Oslo, som organiserer hundrevis av sykehusansatte, reagerer på at det ikke skal lages mat på noen av de to nye sykehusene.

– Det betyr at all mat til Rikshospitalet og Aker skal transporteres fra Ullevål, eventuelt andre lokasjoner på lastebiler ut til behandlingsstedene. Det vil medføre økt tungtrafikk og fare for forsinkelser av matlevering, advarer fagforeningen.

(©NTB)

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!