Arpad Totth tar over etter Ida Bukholm, som sa opp sin stilling i november 2020 – etter bare ett år i jobben.

Foto: privat

Ny fagsjef i Helgelandssykehuset: – Jeg tror på partnerskap og samarbeid

Arpad Totth begynner som fagsjef i Helgelandssykehuset 1. august.

Det melder sykehuset på egne nettsider.

– Dette har jeg drømt om i mange år, sier Totth, ifølge nyhetsmeldingen.

Totth kommer fra Ungarn hvor han er utdannet lege, og har i tillegg master i helseledelse og økonomi. Før familien flyttet til Norge jobbet han som administrerende direktør ved et lokalsykehus i Zirc i Ungarn.

Han kommer fra jobben som medisinsk rådgiver i Helse Nord og har i tillegg jobbet deltid på Bodø legevakt.

Arpad Totth sier til sykehusets nettsider at han er en mann som er opptatt av prinsipper:

– Jeg tror på partnerskap og samarbeid. Før en beslutning tas må man høre på alle interessenter. Dialog og involvering er viktig for meg.

– Fornøyde, kompetente medarbeidere gir helsetjenester av høy kvalitet. Jeg vil legge til rette for det. Det blir nok min rolle. En type support i alle ledd. Jeg vil konsentrere meg om ventetider, fristbrudd, produksjon og kvalitetsforbedring. At vi skal beholde pasienter og tiltrekke oss nye. Helgelandssykehuset har alle gode forutsetninger for å kunne bli Norges beste lokalsykehus. ​

Han tar over etter Ida Bukholm, som sa opp sin stilling i november 2020 – etter bare ett år i jobben.  Hanne Frøyshov, som i dag er konstituert som direktør i Helgelandssykehuset, har fungert i stillingen siden Bukholm sluttet. Frem til Totth er på plass, er det smittevernoverlege Hege Sjåvik som fungerer som fagsjef.

Powered by Labrador CMS