VURDERER SITUASJONEN: Helsetilsynet, ved direktør Jan Fredrik Andersen, foretar vurderinger av om streiken utgjør en fare for liv og helse. 

Foto:

Helsetilsynet mener SAS-streiken ikke utgjør fare for liv og helse

Pilotstreiken har så langt ikke ført til at liv og helse står i fare, opplyser Statens helsetilsyn til VG.

Publisert

– Helsetilsynet vurderer i dag at helsetjenesten kan ivareta liv og helse – konsekvensene av den lovlige arbeidskonflikten i SAS utgjør ikke en umiddelbar fare for liv og helse, sier direktør Jan Fredrik Andersen i en SMS til avisen.

Streiken har pågått siden mandag i forrige uke. Regjeringen kan gripe inn og stanse den med tvungen lønnsnemnd hvis det er fare for liv og helse. Beslutningen baserer seg på vurderinger som Helsetilsynet gjør.

Helsetilsynet deltok mandag på et møte innkalt av Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Til stede var også flere representanter for nordnorske sykehus og helseregionen.

Det er blitt meldt om at streiken har medført utfordringer for helsetjenestene i nord. Ansatte har ikke klart å komme seg på jobb, og det er problemer å få vikarer på plass. Forsendelser av legemidler går som normalt, men det kan medføre utfordringer hvis det er nødvendig med hasteoppdrag.

Powered by Labrador CMS