Ekspertgruppe skal belyse konsekvenser av pandemien

Regjeringen har satt ned en ny ekspertgruppe som skal vurdere samfunnsmessige konsekvenser av smitteverntiltakene og gi innspill til nye tiltakspakker mot covid-19.   

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

LEDER: Professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo skal lede ekspertgruppen. Foto: Arkiv

Vurderingene blir viktige i arbeidet med nye tiltakspakker og å revidere regjeringens strategi for covid-19-pandemien, skriver regjeringen i en melding på sine sider.  

Professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo skal lede ekspertgruppen. Gruppen skal settes sammen av personer med kompetanse og innsikt i samfunnsøkonomi, medisin og helse.

Resten av gruppen er foreløpig ikke avklart.

Regjeringen skriver at de vil oppdatere nettsaken på sine sider med en oversikt over utvalgsmedlemmene.

Gruppen skal komme med delrapporter underveis i arbeidet og levere endelig rapport innen utgangen av mars.

– Nå har pandemien vart i snart to år. Smitteverntiltakene har store konsekvenser for hele samfunnet og for vår økonomi. For å kunne håndtere pandemien på en mest mulig forutsigbar måte fremover, trenger vi mer kunnskap om de samfunnsmessige konsekvensene av tiltakene, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i pressemeldingen.  

– Vi ønsker større forutsigbarhet for sektorene som rammes hardt av koronatiltakene. Vår plan er å utarbeide tiltakspakker som skal ligge klare ved utbrudd og nye virusvarianter, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i meldingen fra regjeringen.

– Dette vil gjøre det enklere å kunne omstille seg raskt avhengig av smittesituasjonen og skal skape bedre forutsigbarhet. For at tiltakspakkene skal treffe best mulig, er det viktig med mer kunnskap om samfunnseffektene. Det vil ekspertutvalget bidra med, sier hun.

Powered by Labrador CMS