TAR OVER PREMANENT: Bente Hayes går inn som toppsjef i Sykehusinnkjøp.

Foto: Vidar Sandnes

Blir administrerende direktør for Sykehusinnkjøp

Bente Hayes er ansatt som direktør for Sykehusinnkjøp. Hun har vært konstituert i stillingen siden februar i år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Siden 2016 har Hayes vært divisjonsdirektør i divisjon legemidler i Sykehusinnkjøp. Hun har også tidligere hatt andre lederstillinger innen spesialisthelsetjenesten.

Sykehusinnkjøp eies av de fire regionale helseforetakene, og gjennomfører anskaffelser på vegne av alle helseforetakene i Norge innen de fleste områdene i spesialisthelsetjenesten som for eksempel legemidler, medisinsk-teknisk utstyr og vikarer.

Beslutningen om ansettelsen ble fattet i et ekstraordinært styremøte i Sykehusinnkjøp onsdag. 

– Hayes har lang og solid ledererfaring fra større komplekse kompetansevirksomheter i spesialisthelsetjenesten. I tillegg kjenner hun Sykehusinnkjøp HF godt etter flere år i foretaket, og hun har gjort en meget god jobb i perioden hun har vært konstituert som administrerende direktør. Derfor ble hun vurdert som det aller beste valget blant flere gode kandidater til stillingen, uttaler styreleder Per Karlsen i en pressemelding.

Selv sier Hayes at hun er glad for å ha fått styrets tillit. Hun peker på digitalisering som et viktig skritt videre for organisasjonen. 

– Det ligger et uforløst potensial gjennom digitalisering av tjenestene i tett samarbeid og utvikling med våre eiere og kunder. Å få bidra til den neste fasen i utvikling av Sykehusinnkjøp HF byr på spennende og interessante utfordringer innenfor mitt engasjement for å sørge for at spesialisthelsetjenesten kan levere på sitt samfunnsoppdrag.

Powered by Labrador CMS