STILLER VED HAUKELAND: Helse- og omsorgsminister Bent Høie skal presentere og kommentere regjeringens forslag til helsebudsjett ved Haukeland universitetssjukehus klokken 12. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Foto:

Foreslår lån til tre nye sykehusprosjekter

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å gi lån til tre nye sykehusprosjekter. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Tirsdag klokken 10 ble statsbudsjettet for 2022 offentliggjort.

På forhånd er det blant annet lekket at ALIS-ordningen blir nasjonal, at det skal etableres et nasjonalt kompetansesenter for skolehelsetjenesten og helsestasjonstjenesten og at det settes av 200 millioner til barn og unges psykiske helse.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2022 å gi lån til tre utbyggingsprosjekter ved sykehus. Dette gjelder Sykehuset Telemark i Skien, psykisk helsevern ved Akershus universitetssykehus og byggetrinn 2 ved Haugesund sjukehus.

– Med lån til disse prosjektene fortsetter vi arbeidet med å legge til rette for mer moderne sykehusbygg og god pasientbehandling i hele landet, uttaler helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Dette er de ulike postene i budsjettet:

  • Regjeringen foreslår å gi en samlet låneramme på 695 millioner kroner til et senter for psykisk helsevern skal Akershus universitetssykehus som på sikt samlokalisere sykehusbasert psykisk helsevern for barn, unge og voksne med den somatiske virksomheten på Nordbyhagen i Lørenskog. Det gis også en bevilgning på 35 millioner kroner i 2022.
  • Det er foreslått å gi Sykehuset Telemark en samlet låneramme på 928 millioner kroner til Sykehuset Telemark til oppgradering og kapasitetsutvidelse samt en bevilgning på 66 millioner kroner i 2022.
  • For Haugesund sjukehus er det foreslått en en samlet låneramme på 722 millioner kroner til utbygging og modernisering og en bevilgning på 173 millioner kroner i 2022.

Statsbudsjettet legges frem av sittende regjering og vil sannsynligvis bli endret på av den kommende nye regjeringen bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Powered by Labrador CMS