TREKKES-UT: – Vi opererer ikke med dato for evakuering. Sykehuset er en ressurs på flyplassen. Vi samarbeider med våre allierte, og trekker personell ut med de allierte, det sier Brynjar Stordal (innlimt bilde), pressetalsmann for Forsvarets operative hovedkvarter. Foto: Forsvaret/Forsvaret

Foto:

Personell tilknyttet feltsykehuset trekkes ut med de allierte styrkene

Forsvaret opplyser at personell tilknyttet feltsykehuset ved flyplassen i Kabul, Afghanistan, trekkes ut av landet sammen med de allierte styrkene.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

– Vi drar ut sammen med våre allierte. Vi kom med de allierte, og drar ut med de allierte, sier Brynjar Stordal, pressetalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter til Dagens Medisin.

Planen var at feltsykehuset skulle være operativt ut året, til tross for at de internasjonale styrkene forlot Afghanistan. Dette endret seg når Taliban satt 31. august som siste frist for militær tilstedeværelse i landet, noe som betyr at sikring av feltsykehuset vil forsvinne, skriver NRK.

– Stordal, hvordan står det til med personell tilknyttet feltsykehuset?

– Det står bra til med dem og de er ved godt mot. Det har vært travle dager og de har hatt mye å gjøre, alt fra skuddskader til å hjelpe til med tanke på varmen og folkemengden på flyplassen.

– Personellet ved sykehuset har løst oppgavene på en meget god måte under krevende forhold.

– Vil personell tilknyttet sykehuset bli evakuert nå?

– Vi opererer ikke med dato for evakuering. Sykehuset er en ressurs på flyplassen. Vi samarbeider med våre allierte, og trekker personell ut med de allierte.

– Mandatet er å bli der ut året og ut første kvartal neste år. Personellet har meldt at de er klar for å reise og klar for å bli værende.

– Nå følger man med på det politiske og det som skjer i det store bildet.

RETTELSE: I første publisering skrev Dagens Medisin at Feltsykehuset vil legges ned samtidig som fristen for evakuering av utenlandske styrker den 31. august, det korrekte er at personell tilknyttet feltsykeshuet trekkes ut med de allierte styrkene.

Powered by Labrador CMS