Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

HØY-BESKYTTELSE: Camilla Stoltenberg sier det er gledelig at vaksinene gir god beskyttelse, men minner om at i Norge regnes man som fullvaksinert en uke etter andre dose, og at fullvaksinerte også skal teste seg hvis de får symptomer på covid-19-sykdom. Foto: Vidar Sandnes/Arkiv

FHI: Høy beskyttelse mot covid-19 blant fullvaksinerte

En oppdatert rapport fra Folkehelseinstituttet viser at kun en av om lag en 3000 av personer som er fullvaksinert får påvist covid-19.

Publisert: 2021-07-16 — 11.00

En av om lag 3000 tilsvarer 0,03 prosent.

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver i en oppdatering at av 1 598 820 personer som regnes som fullvaksinerte mot covid-19, var det 529 personer som har fått påvist virus etter testing. Bare noen få av disse utviklet symptomer på covid-19-sykdom. I løpet av de siste to ukene har 76 tilfeller av SARS-CoV-2 blitt påvist hos fullvaksinerte.

LES OGSÅ
FHI: – Høy oppslutning om koronavaksinasjon i Norge

– Det er svært gledelig at koronavaksinene gir en så god beskyttelse, uttaler Camilla Stoltenberg, direktør i FHI.

Av de fullvaksinert var det 1 560 440 personer som har fått to vaksinedoser, 37 421 personer har fått én vaksinedose etter gjennomgått infeksjon, og 959 personer har fått én vaksinedose med Janssen vaksine og er fullvaksinert.

LES OGSÅ
– Vi frykter at de ikke oppnår beskyttelse mot covid-19 infeksjon

FHI skriver videre at Stoltenberg minner om at i Norge regnes man som fullvaksinert en uke etter andre dose, og at fullvaksinerte også skal teste seg hvis de får symptomer på covid-19-sykdom. I EU/EØS-området er det ulike krav til når man regnes som fullvaksinert, flere opererer med to uker etter andre dose.

I rapporten skriver FHI at personer som har mottatt Janssen vaksine regnes som fullvaksinert 21 dager etter én vaksinedose.

Ved smitte vil de aller fleste fullvaksinerte kun få mildere symptomer av kortere varighet sammenlignet med uvaksinerte. Graden av beskyttelse kan variere mellom de forskjellige vaksiner, og forskjellige personer kan ha ulik immunrespons på samme vaksine, avhengig av alder og helsetilstand, skriver FHI.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!