Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

FÅR BEHOLDE TAKST: En av følgene av årets oppgjør mellom Legeforeningen, her ved president Marit Hermansen, og motpartene, er at fastlegene får fortsette å føre e-konsultasjonstakst for telefonkonsultasjoner på permanent basis. 

Foto: Vidar Sandnes

Legger opp til 2,7 prosent inntektsvekst

Legeforeningen og motpartene har blitt enige om årets Normaltariff. Rammen øker med 5,5 prosent fra 1. juli.

Publisert: 2021-06-29 — 10.46
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Legeforeningen, Helse- og omsorgsdepartementet, de regionale helseforetakene og KS har kommet til enighet om den såkalte Normaltariffen.

Enigheten i sin helhet innebærer at takster, fastlegers percapita-tilskudd, avtalespesialisters driftstilskudd øker med 5,5 prosent fra 1. juli.

«Det legges til grunn en inntektsvekst i 2021 tilsvarende 2,7 prosent» heter det i beskrivelsen av endringene i normaltariffen.

– Vi har landet et godt inntektsoppgjør, til tross for krevende forhandlinger og at oppgjøret i seg selv ikke endrer situasjonen i fastlegeordningen, sier Marit Hermansen i en pressemelding.

Nye takster

Enigheten innebærer blant annet at fastleger får en permanent åpning for å føre e-konsultasjonstakst for telefonkonsultasjoner.

Det innføres også blant annet nye takster for avtalespesialister. Somatiske avtalespesialister får en egen takst for e-konsultasjon og psykiatere får permanente takster for e-konsultasjoner.

– Dette er noe vi har etterlyst lenge, så det er viktig for våre medlemmer at dette kommer på plass, sier leder Frøydis Olafsen i Praktiserende spesialisters landsforening (PSL) i pressemeldingen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sven Richard Haugvik 29.06.2021 17.22.49

  Lege

  Dette innebærer ingen inntektsøkning for fastlegene, og all den tid SSB opererer med Endring i KPI Mai 2020 - Mai 2021 på 2,7 prosent, har vi i realiteten O-vekst med «diverse millioner» til gode fra 2 NTer tilbake. Avtalespesialistene er igjen for-fordelt av staten med en reell inntektsøkning, og det er bare å fortvile. IKT-legen er på vei inn, og regjeringen med B.Høie i spissen kan faktisk lykkes med termineringen av «den faste lege» (i grunnen et paradoks i FASTLEGE-ordningen FLO) allerede før valget til høsten. – Vi har landet et godt inntektsoppgjør, til tross for krevende forhandlinger og at oppgjøret i seg selv ikke endrer situasjonen i fastlegeordningen, sier Marit Hermansen, noe som støtter en STYRT avvikling av FLO. Pussig pasientperepektiv forhandlingspartene har hatt for seg når man har kommet til enighet,

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!