Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

 – Jeg opplever at noe av det mest kritikkverdige, som både rammer direktoratet og HOD, er at Riksrevisjonen peker både på mangelen på kunnskap, forståelse av teknologi og manglende innsikt i hvordan et leverandørmarked fungerer, sier Fredrik Syversen i IKT Norge.

Knusende rapport om ehelse: – Myndighetenes tro på egen fortreffelighet har fått seg et skudd for baugen

– Riksrevisjonen peker både på mangelen på kunnskap, forståelse av teknologi og manglende innsikt i hvordan et leverandørmarked fungerer, sier IKT Norge.

Publisert: 2021-06-22 — 11.00

Etter at Riksrevisjonen la frem sin rapport om helsemyndighetens jobb med IKT-visjonen Én innbygger - én journal, sier IKT Norges Fredrik Syversen at han nå skjønner myndighetens tilsynelatende «plutselige» interesse for å møtes i det siste:

–  Vi har vært i møte med både Direktoratet for e-helse og Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) de siste ti dagene, der man påpeker viktigheten av samarbeid, noe som ikke er overraskende etter å ha lest kritikken fra Riksrevisjonen.

–  Problemet er bare at det er første gang på over to år at vi har blitt bedt om å møtes. Jeg synes kanskje det beskriver hvordan man ser på leverandørmarkedet. 

LES OGSÅ
Massiv kritikk av arbeidet med «Én innbygger – én journal»

– Det er til dels forstemmende, sier Syversen, som er direktør for strategi- og forretningsutvikling i IKT Norge.

Tirsdag kom Riksrevisjonen med massiv kritikk av Helse- og omsorgsdepartementets og Direktoratet for e-helses håndtering av blant annet det planlagte milliardprosjektet Akson, samhandlingsløsninger innen IKT og konsulentbruken i direktoratet.

 –  Jeg opplever at noe av det mest kritikkverdige, som både rammer direktoratet og HOD, er at Riksrevisjonen peker både på mangelen på kunnskap, forståelse av teknologi og manglende innsikt i hvordan et leverandørmarked fungerer, sier Syversen til Dagens Medisin.

LES OGSÅ
Har brutt reglene i 11 av 14 anskaffelser Riksrevisjonen har undersøkt

–  Pasientens legemiddelliste er noe leverandørene har bedt om at prioriteres. Vi står klare, og jobber nå iherdig med å få dette på plass, dette gjør vi samtidig med at myndighetene igjen velger å komme med løsninger som konkurrerer i et marked. 

– Troen på egen fortreffelighet fra myndighetssiden har fått seg et skudd for baugen.

–  Jeg håper og tror at myndighetene fremover legger til rette og skaper muligheter i stedet for hindre og snublesteiner - da vi har samme mål: Riktig informasjon, til riktig tid, til riktig helsearbeider om riktig pasient.

les alle Dagens Medisins artikler om En innbygger, en journal og Akson her

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!