NY LEDER: Siri Skumlien skal bli ny generalsekretær i Legeforeningen.

Foto: Legeforeningen

Ny generalsekretær i Legeforeningen

Siri Skumlien (57) blir ny generalsekretær i Legeforeningen. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Dagens generalsekretær Geir Riise har hatt stillingen i nærmere 12 år og skal gå av med pensjon i juni. Siden starten av året har foreningen vært på aktiv jakt etter en arvtaker. 

– Vi har kjørt en bred og god prosess, sa president Marit Hermansen nylig til Dagens Medisin. Hun har ledet ansettelsesutvalget.

Hermansen har på forhånd verken ønsket å svare på om det har vært enstemmighet i ansettelsesutvalget, hvor mange kandidater som har blitt vurdert eller om det har vært utfordringer i prosessen.

Siri Skumlien er cand.med. og spesialist i både allmennmedisin og fysikalsk medisin og rehabilitering. Hun har en doktorgrad innen funksjonsvurdering og rehabilitering av mennesker med kols fra Universitetet i Oslo.

Skumlien går over fra en stilling som fagansvarlig overlege ved stiftelsen CatoSenteret. Hun har også bakgrunn som direktør for LHL-sykehuset Gardermoen.

– Jeg gleder meg til å bidra i en forening som forvalter så mye faglig kunnskap og engasjement, og som hver dag jobber for at møtet mellom pasient og lege skal bli enda bedre, sier Skumlien til Legeforeningens nettsider. 

– Solid erfaring

– Med Siri får Legeforeningen en klok og dyktig generalsekretær. Hun har solid ledererfaring og et brennende faglig engasjement. Med henne ved roret er sekretariatet og foreningen godt rustet til å møte framtiden, sier uttaler president Marit Hermansen.

Powered by Labrador CMS