Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Ultimovacs starter fjerde fase 2-studie

Selskapet skal i sin fjerde fase 2-studie undersøke effekt av kreftvaksinen UV1 i kombinasjon med sjekkpunkthemmeren pembrolizumab hos pasienter med kreft i hode og nakke. Studien skal gå ved ti sykehus i Tyskland.

Publisert: 2020-12-22 — 14.59

STØTTE: Selskapet har fått 16 millioner kroner i støtte fra Forskningsrådet til studien. Det er forventet at data fra studien vil være klare i 2023. Foto: Ultimovacs

Studien er en randomisert fase 2-studie. Det er 75 pasienter som deltar i studien, hvorav 50 pasienter skal få kombinasjonsbehandling av kreftvaksinen UV1 og sjekkpunkthemmeren pembrolizumab. De resterende 25 pasientene skal behandles med kun sjekkpunkthemmeren.

Støttet av forskningsrådet

– Denne fjerde fase 2-studien er en fortsettelse av vår strategi om å bygge opp kreftvaksinen UV1 som base i behandlingen mot forskjellige typer kreft, og i kombinasjon med forskjellige legemidler, sier administrerende direktør i Ultimovacs, Carlos de Sousa til Dagens Medisin.

Kreftvaksinen UV1 er en peptid basert vaksine som setter i gang en spesifikk T-cellerespons mot det universelle kreftantigenet telomerase.

Det er planlagt at data fra studien vil være klare i 2023. Det er progresjonsfri overlevelse etter seks måneder som vil være mål på effekt. Selskapet har fått 16 millioner kroner i støtte fra forskningsrådet til studien.

– Denne studien gir oss muligheten til å teste UV1 i kombinasjon med pembrolizumab i en randomisert studie for første gang. Det vil gi oss direkte sammenlignbare data på effekten av kombinasjonen UV1 og pembrolizumab med effekten av pembrolizumab alene, noe som er veldig viktig, sier de Sousa.

LES OGSÅ
Ultimovacs presenterte positive overlevelsesdata

Ikke tidligere annonsert

Det er professor Macsha Binder, leder for klinikk for hematologi og onkologi ved universitetssykehuset Halle som skal lede studien.

– Det er svært gledelig å samarbeide med en så anerkjent person som professor Mascha Binder som har en så god innsikt i hvordan immunterapi virker på svulster. Det vil kunne gi verdifull tillegsinformasjon om virkningen av UV1.

Til nå har UV1 blitt testet i fire ulike kliniske fase 1-studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk. Selskapet er i gang med flere fase 2-studier av kreftvaksinen i kombinasjon med andre typer immunterapi. Totalt skal 400 pasienter rekrutteres.

Studien er ikke den studie med ukjent farmagruppe og klinisk gruppe som selskapet tidligere har annonsert at skal startes.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

KOMMUNELEGER VARSLER OM HØYT ARBEIDSPRESS

Bilde av Carl Magnus Jensen, kommuneoverlege i Eidsvoll og Hurdal

Kommunelege: – Det har blitt mange tøffe samtaler

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!