GLAD: Seksjonsleder Karoline Tyssøy Pedersen (innfelt) er positiv til å få en ny IT-løsning ved AMK Bergen. På bildet: Hovedinngangen i Sentralblokka ved Haukeland universitetssjukehus/Helse Bergen.

Foto: Montasje: Privat/Julie Kalveland

Bergen først ut med nytt IT-system på AMK

– Vi gleder oss til å få et nytt IT-system, sier seksjonsleder Karoline Tyssøy Pedersen ved AMK Bergen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Dagens Medisin har tidligere omtalt at sykehusene har inngått kontrakt om ny programvare på AMK-sentralene. Systemet skal først tas i bruk om to år. Nå er det avklart at Bergen blir først ut med å pilotere programvaren.

Oppstart er estimert til 15. september 2022.

– AMK Bergen er den nest største AMK-sentralen i Norge og Helse Vest har en ledende rolle i det interregionale prosjektet, sier Oddbjørn Hagen, faglig leder for prosjektet til Dagens Medisin om avgjørelsen om å starte i Bergen.

Oslo nummer to

Cirka én måned senere skal AMK Oslo prøve ut den nye løsningen.

– Da får man rettet eventuelle feil funnet i Bergen før, sier Hagen, som legger til at det skal gjennomføres omfattende testing også før Bergen tar i bruk løsningen.

AMK Oslo er den nødmeldesentralen som tar imot desidert flest anrop i Norge.

– Det er viktig å måle ytelse, derfor er AMK Oslo valgt tidlig, sier Hagen.

De regionale AMK-ene først

Etter Oslo og Bergen følger pilotering i henholdsvis Sør-Trøndelag og Tromsø.

– De fire AMK-sentralene har rollene som regionale AMK-sentraler og det er også disse som styrer luftambulansene i Norge. Disse blir satt først slik at vi får pilotert all funksjonalitet i løsningen, sier Hagen.

Etter at løsningen er testet på de fire regionale AMK-sentralene, står de mindre sentralene for tur, før alle de 16 sentralene skal ha rullet ut løsningen.

– Dette arbeidet regner vi skal være i mål i løpet av 2023, sier Hagen.

– Blir bra

Seksjonsleder Karoline Tyssøy Pedersen ved AMK Bergen er positiv til at AMK-sentralen blir den første til å ta i bruk den nye programvaren.

– Jeg visste ikke at dette var avklart ennå. Vi har tidligere sagt at vi er villige til å pilotere systemet og jeg tenker at dette blir bra. Vi gleder oss til å få et nytt IT-system, sier Pedersen til Dagens Medisin.

Pedersen legger til at hun ikke tror det blir snakk om å skru av det ene systemet og skru på det andre, men at det blir en løsning med både nytt og gammelt system i starten.

– Slik jeg oppfatter det så er det ikke helt avgjort hvordan piloteringen blir gjort. Det er jo nesten to år til.

– Hvordan vil det endre arbeidshverdagen deres, tror du?

– Det kommer an på hvordan programvaren blir, men vi ønsker oss beslutningsstøtte og hjelp til bruk av ambulanser på en god måte. Jeg har tro på at vi vil få hjelp til å gjøre gode beslutninger i et slikt verktøy.

Powered by Labrador CMS