Livsvitenskapsbygget er tenkt å stå ferdig i 2024. Allerede før byggingen var i gang kom det frem at budsjettet sprekker med vel en milliard kroner. Illustrasjon:UiO/ Ratio arkitekter as/Mir

Foto:

Vil legge deler av OUS i nytt bygg

Regjeringen tar sikte på å få Oslo universitetssykehus inn i deler av det planlagte Livsvitenskapsbygget, som har en budsjettsprekk over én milliard.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Livsvitenskapsbygget i Oslo fikk økte kostnader på grunn av trøbbel med grunnforholdene på tomten på Gaustad i Oslo: Stortinget bevilget over seks milliarder kroner, men bygget vil bli vel én milliard kroner dyrere, ifølge Khrono.

OUS-tillitsvalgte ikke fornøyde
Universitetet i Oslo utvikler det som er tenkt som Norges største forskningsbygg i samarbeid med blant andre Oslo universitetssykehus (OUS). Bygget ligger midt i det planlagte innovasjonsdistriktet Oslo Science City.
Regjeringen mener nå at det å få OUS inn i deler av bygget vil gi «enda mer samarbeid om forskning på helse og bærekraft».

Planen er å legge Klinikk for laboratoriemedisin til livsvitskapsbygget, og til et tilbygg.

– Slik får vi mer livsvitenskap for pengene og enda mer samarbeid på tvers av fag. Både universitetet og universitetssykehuset er entusiastiske til denne løsningen, uttaler forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Aasheim i en pressemelding fra regjeringen.

Men da saken var oppe til diskusjon i styremøtet ved OUS i oktober, var tillitsvalgte ikke entusiastiske, men kritiske, til en slik flytting. Blant annet er de bekymret for om satsningen med UiO vil føre til ytterligere kostnader, eller om dette er innbakt i dagens regnestykke.

Planene må forankres i styret Helse Sør-Øst.

Powered by Labrador CMS