Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

Livsvitenskapsbygget er tenkt å stå ferdig i 2024. Allerede før byggingen var i gang kom det frem at budsjettet sprekker med vel en milliard kroner. Illustrasjon:UiO/ Ratio arkitekter as/Mir

Vil legge deler av OUS i nytt bygg

Regjeringen tar sikte på å få Oslo universitetssykehus inn i deler av det planlagte Livsvitenskapsbygget, som har en budsjettsprekk over én milliard.

Publisert: 2020-11-17 — 10.54

Livsvitenskapsbygget i Oslo fikk økte kostnader på grunn av trøbbel med grunnforholdene på tomten på Gaustad i Oslo: Stortinget bevilget over seks milliarder kroner, men bygget vil bli vel én milliard kroner dyrere, ifølge Khrono.

OUS-tillitsvalgte ikke fornøyde
Universitetet i Oslo utvikler det som er tenkt som Norges største forskningsbygg i samarbeid med blant andre Oslo universitetssykehus (OUS). Bygget ligger midt i det planlagte innovasjonsdistriktet Oslo Science City.

Regjeringen mener nå at det å få OUS inn i deler av bygget vil gi «enda mer samarbeid om forskning på helse og bærekraft».

LES OGSÅ
Store ambisjoner for nytt innovasjonsdistrikt: – Dette betyr veldig mye

Planen er å legge Klinikk for laboratoriemedisin til livsvitskapsbygget, og til et tilbygg.

– Slik får vi mer livsvitenskap for pengene og enda mer samarbeid på tvers av fag. Både universitetet og universitetssykehuset er entusiastiske til denne løsningen, uttaler forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Aasheim i en pressemelding fra regjeringen.

Men da saken var oppe til diskusjon i styremøtet ved OUS i oktober, var tillitsvalgte ikke entusiastiske, men kritiske, til en slik flytting. Blant annet er de bekymret for om satsningen med UiO vil føre til ytterligere kostnader, eller om dette er innbakt i dagens regnestykke.

Planene må forankres i styret Helse Sør-Øst.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Rolf Kirschner 17.11.2020 16.43.31

  Lege

  Da vi ble flyttet fra Gaustad til Ullevål spøkte vi at legene som skulle tjenestegjøre begge steder kunne bli sendt med rørpost i stedet for å ta trikken. Nå kan en vel bare planlegge en taubane over Ring 3, evt sende folk og prøver med drone.Her går det fremover, skal en si! Pengene til overskridelsene skal vel tas fra salgssummen i Kirkeveien-hvis den ikke snart er brukt allerede?

Nyheter fra startsiden

Post ASCO 2021

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!