Ullevål sykehus, OUS,

Foto: Anne Grete Storvik

Avlyser ikke planlagt behandling - bygger opp vikarpool

Ved Oslo universitetssykehus (OUS) er det så langt ikke behov for å avlyse planlagt behandling, ifølge HR-direktør Susanne Flølo.  

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Norges største sykehus har siden 16. april opprettholdt grønn beredskap, noe som innebærer at beredskapsledelsen videreføres med noen forsterkede funksjoner.

Tall fra mandag morgen viser at sykehusene i Helse Sør-Øst hadde 77 pasienter innlagt med bekreftet covid-19. Av disse var 17 innlagt på intensivavdelinger, hvorav 12 trengte respiratorbehandling.

– Dagens nivå av antall innlagte pasienter medfører ikke nedtrekk av planlagt behandling. Heller ikke karantenesituasjonen medfører redusert aktivitet kommende uke, sier Flølo til Dagens Medisin.
Hun sier sykehuset så langt det er mulig forsøker å opprettholde helsetilbudet, og vektlegger rutiner for å hindre covidsmitte i sykehuset.

–  Dersom utviklingen går i negativ retning vil bemanning være en viktig og kritisk faktor for å opprettholde et godt tilbud til befolkningen. Vi forsøker å bygge opp en vikarpool som kan støtte opp om driften om det skulle bli et tilsvarende behov som vi ser i noen andre land, sier Flølo.

Powered by Labrador CMS