FLERE VAKSINERTE: Andelen eldre over 65 år som vaksinerer seg har økt siden 2015/2016-sesongen. Kilde: Folkehelsinstituttet

Foto:

Flere eldre tar influensavaksine

Stadig flere eldre personer over 65 år tar influensavaksine.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Alle personer over 65 år er anbefalt å ta influensavaksine på grunn av risiko for alvorlig influensa.

Ferske tall fra Nasjonalt vaksineregister (SYSVAK) viser at andelen personer i denne aldersgruppen tar influensavaksine har økt jevnt over de siste fem sesongene, fra 24 prosent i 2015/16-sesongen til 43 prosent i 2019/2020-sesongen.

Det er imidlertid stor variasjon mellom fylkes og kommuner i registeret på hvor mange som er registrert vaksiner. Det kan skyldes reelle forskjeller, men også mangelfull registrering, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

– Selv om antallet registreringer har økt år for år, er det fremdeles en del vaksinasjoner som ikke blir registrert i SYSVAK. Dette betyr at registreringene i SYSVAK er et minimumsantall. Den reelle vaksinasjonsdekningen blant de over 65 år er derfor trolig høyere mange steder, uttaler seniorrådgiver Kjersti Rydland ved Folkehelseinstituttet.

Fylkesoversikten viser at Rogaland og Oslo som registrerte høyest andel vaksinerte i aldersgruppen i forrige sesong, med andeler på henholdsvis 48 og 47,9 prosent. 

Powered by Labrador CMS