Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

GAMLE SMITTESTOPP: Den gamle appen for kontaktsporing het Smittestopp. Det skal også den nye appen hete.

Foto: Lasse Moe

Den nye appen skal også hete «Smittestopp»

Folkehelseinstituttet melder at navnet Smittestopp gikk av med seieren i navnekonkurransen om den nye appen. – Det som er viktig nå fremover er å synliggjøre at dette er en helt ny og annen app enn den forrige, sier Gun Peggy Knudsen i FHI.

Publisert: 2020-10-19 — 10.51

Folkehelseinstituttet skriver i en pressemelding at «Smittestopp» gikk av med seieren i avstemningskonkurransen om det nye navnet på appen for kontaktsporing.

Avstemmingen ble avholdt etter at FHI fikk inn flere forslag via Twitter på hva den nye appen skulle hete. Det ble imidlertid kun avholdt avstemmingskonkurranse om navnene Smittestopp, Smittespor og Smittevarsel.

Over 5000
FHI skriver at de fikk inn 5062 svar i avstemmingen.

Av disse svarene stemte 36,6 % (1852 stemmer) på Smittestopp, 32,4 % (1638 stemmer) stemte på Smittespor og 31,1 % (1572 stemmer) stemte på Smittevarsel.

Smittestopp er det samme navnet som den gamle appen for kontaktsporing som ble lansert i april 2020.

– Vi har fått noen kommentarer om at vi godt kunne valgt sprekere alternativer, men vi trengte et navn som både fungerte på bokmål og nynorsk og som sa noe om hva appen er og gjør, og derfor endte vi på disse. Det som er viktig nå fremover er å synliggjøre at dette er en helt ny og annen app enn den forrige. Hvordan vi skal gjøre det skal vi se på både under utvikling og brukertesting, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen.

Den gamle Smittestopp
Den gamle appen for kontaktsporing fikk massiv kritikk fra IT-miljøet, Datatilsynet og Amnesty international, for å nevne noen aktører. Kritikken gikk blant annet på at appen hadde hemmelig kildekode og mente appen var for personverninngripende, fordi den sporet brukernes stedsdata og lagret all informasjonen sentralt.

Den nye appen skal designes rundt Apple / Google sin løsning, som ikke lagrer lokasjonsdata sentralt. Den nye appen skal også ha åpen kildekode.

FHI skriver i pressemeldingen at fristen for anbudskonkurransen går ut mandag 19. oktober, og at beslutningen om hvilken leverandør som vinner anbudet blir tatt 26. oktober.   

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Makt og Covid-19

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!