Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

NORDNORSK DUGNAD: Personell fra alle helseforetakene i Nord-Norge bistår med å opprettholde beredskapen ved Hammerfest sykehus. 

Foto: Finnmarkssykehuset

Helsepersonell strømmer til Hammerfest: – En fantastisk dugnad

Hammerfest sykehus har 60 ansatte i karantene. For å få dekket opp vaktene i helga, ble intensivpersonell fløyet opp med ambulansefly. – Helt fantastisk, sier Siri Tau Ursin, direktør ved Finnmarkssykehuset.

Publisert: 2020-10-17 — 10.51

Leger og sykepleiere fra alle helseforetakene i Nord-Norge reiser til Hammerfest sykehus for å hjelpe under det pågående koronautbruddet blant sykehusansatte.

60 ansatte er i karantene og per lørdag formiddag er ti ansatte bekreftet smittet.

Siri Tau Ursin er adm.dir. i Finnmarkssykehuset HF

Foto: Finnmarkssykehuset

– Vi venter fortsatt på flere prøvesvar og regner dessverre med at antallet i karantene kan øke, sier Siri Tau Ursin, som bare helt nylig startet i jobben som administrerende direktør ved Finnmarkssykehuset HF.

Dugnad
Ursin har ikke nøyaktig antall på hvor mange som har jobbet eller skal komme til Hammerfest for å bistå, men sier til Dagens Medisin at det i hovedsak dreier seg om intensivpersonell.

Vi venter fortsatt på flere prøvesvar og regner dessverre med at antallet i karantene kan øke.
Siri Tau Ursin, adm.dir. Finnmarkssykehuset HF

– Det har kommet to intensivsykepleiere og leger fra Helgelandssykehuset, en lege er på vei fra Nordlandssykehuset og en eller to fra Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Jeg vet også at det kommer flere på mandag, sier Ursin og forsikrer:

– Det går ikke ut over beredskapen i de andre helseforetakene.

Personellet fra Helgelandssykehuset ble fløyet opp til Hammerfest av Luftambulansetjenestens ambulansefly for å rekke frem for å få dekket vaktene i helgen.

– Og fredag fikk vi fraktet ekstra hurtigtester fra Tromsø med Widerøe. Dette er en fantastisk dugnad.

Selv om hun er helt ny i sjefsstolen, har Ursin god beredskapserfaring, både som anestesilege med ansvar for operative tjenester ved Stavanger universitetssykehus og som direktør for prehospitale tjenester ved Helgelandssykehuset.

Cecilie Daae er adm.dir i Helse Nord RHF

Foto: Helse Nord

– Veldig flott å se
– Det er veldig flott å se at hele helseregionen stiller opp når Finnmarkssykehuset trenger hjelp, men det er viktig å understreke at Finnmarkssykehuset, med den nye direktøren, og Hammerfest sykehus gjør en kjempejobb i denne situasjonen, som selvfølgelig er krevende, sier Cecilie Daae, administrerende direktør i Helse Nord RHF.

Hun forteller at man nå har aktivert den måten å jobbe på som ble gjort tidligere i vår.

– Vi har en strategi hvor Helse Nord understøtter og koordinerer ut mot helseforetakene våre. Vi har også aktivert intensivnettverket som vi har og som fungerte veldig godt under de mer intense periodene i vår, sier hun og oppsummerer:

– Vi tror at vi skal klare å løse denne situasjonen godt.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Kreftkonferansen

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!