Christer Mjåset. Arkvifoto.

Foto:

Får toppstilling i Helseplattformen

Christer Mjåset har fått jobben som viseadministrerende direktør i Helseplattformen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Mjåset er tidligere visepresident i Legeforeningen og leder av Yngre legers forening. Han kom nylig hjem fra ett års opphold i USA, etter å ha blitt tildelt stipendordningen Harkness Fellowship in Health Care Policy and Practice.

Det var elleve søkere til stillingen som viseadministrerende direktør i Helseplattformen.

Les Dagens Medisins artikler om Helseplattformen her

– Jeg har stor tro på å styrke den vertikale kommunikasjonen mellom spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten slik Epic legger opp til. At Helse Midt-Norge er først ute med å innføre et nytt journalsystem, ser jeg på som en fordel. Den interne dugnadsånden er på plass, og størrelsen på regionen er egnet, sier Mjåset i en presssemelding fra Helseplattformen.

– Men det er avgjørende at helsepersonell involverer seg sterkt i oppbyggingen av plattformen. Det handler om å ta noen valg. Samtidig må vi være klar over at Epic ikke klarer å favne alle behov med tanke på pasientdata. Jeg vil tilbakevise at valget av Epic dreper innovasjonen, slik noen har hevdet. I USA ser man at mange IT-selskap legger seg tett inntil Epic sine løsninger. Flere amerikanske helseforetak som bruker Epic, har implementert andre løsninger innen for eksempel «billing» (fakturautsending).

I pressemeldingen omtales Mjåset som «skeptikeren som snudde til å bli begeistret for Helseplattformen».

Epic er det amerikanske selskapet som leverer Helseplattformen i Helse Midt-Norge. 

For ordens skyld: Christer Mjåset var gjesteskirbent i Dagens Medisin under sitt USA-opphold.

Powered by Labrador CMS