Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

– Jeg gleder meg til å bli en del av laget til IKT-Norge, uttaler Øyvind Husby, ny direktør i IKT-Norge. 

Foto: IKT-Norge

Ny direktør i IKT-Norge

Direktør for samfunnskontakt i Telia, Øyvind Husby, blir ny administrerende direktør i den uavhengige interesseorganisasjonen IKT-Norge.

Publisert: 2020-06-29 — 10.01

– Styret i IKT-Norge er svært tilfredse med å få ansette en så erfaren og dyktig leder som Øyvind Husby til å lede virksomheten framover, uttaler styreleder i IKT-Norge, Toril Nag, i en pressemelding. 

Øyvind Husby tar over etter Heidi Austlid som går til stillingen som administrerende direktør i Den norske Forleggerforening.

Husby er utdannet siviløkonom og har jobbet i telekombransjen i over 20 år. Han har erfaring fra både internasjonale konsern, mellomstore bedrifter og start-ups med både finansielle og industrielle eiere. Han har blant annet vært styreleder i Kabel Norge, styreleder i Virke IKT og styremedlem i Virke Kunnskap og Teknologi.

– Jeg gleder meg til å bli en del av laget til IKT-Norge, og sammen med styret, medlemmene og norske myndigheter sikre rammebetingelser som gjør at bransjen kan spille en avgjørende rolle i de store endringene vi står overfor, uttaler Husby.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sven Richard Haugvik 29.06.2020 17.14.06

  Lege

  Jeg tror denne uavhengige rådgiveren er inne på noe når det poengteres NPM-fellene i Aksonideologien. Det er en utfordring for alle – særlig politikerne – å se sammenhengen mellom ny e-helselov og innføringen av Akson. Akson er ikke bare «et nytt digitaliseringsprosjekt», men et ledd i en større forvaltningspolitisk endring av ansvars- og arbeidsdelingen mellom stat og kommune. Noen av trådene samles med eksempelvis at den nye e-helseloven tar sikte på å løse denne «gordiske knuten» ved å innføre tiltak som gir staten større styringsmuligheter på digitaliseringen i helsesektoren. Men med «tydeligere nasjonal styring og koordinering av IKT-utviklingen», utfordres ikke bare det kommunale selvstyre (som KS fremhever), men også innovasjonsevnen i helsesektoren (som Legeforeningen påpeker), og hvordan helsemarkedet fungerer (som Abelia og IKT Norge understreker). Kilde: IKT-Norge.

 • Sven Richard Haugvik 29.06.2020 17.52.24

  Lege

  På tide at «FLO AS» blir medlem av IKT-Norge når vi nå sliter med kollektiv forståelse av Akson, IKT-ledelse og med SKIL sittende på gjerdet? Relevante eksempler på medlemmer i den uavhengige interesseorganisasjonen som relaterer sterkt til FLO: Buypass AS, Cisco Systems Norway AS, Confrere AS, Dignio AS, DIPS ASA, Epic / IBM AS, Google Norge AS, Infodoc, Kahoot! AS, Microsoft Norge AS, Patientsky AS, Pridok AS, Telenor Norge AS og Visma. Til det siste minner jeg om at Bent Høie og regjeringen svært lenge bare har «erkjent» at det har vært utfordringer, men har vist liten vilje til tiltak. Så kom en evaluering av fastlegeordningen, publisert av EY og Visma Analyse i september 2019 som demonstrerte avslørende kunnskap om vitale utfordringer i FLO. Fortsatt styrer helseminsteren steinhårdt mot Akson uten at IKT-FLO blir lagt merke til. Vi kan sågar beholde våre systemer iflg. direktøren i IKTdirektoratet. En useriøs avfeining, etter min mening.

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!