GODTAR FRAVÆR: Turnus-fysioterapeuter kan for dispensasjon for fravær på inntil åtte uker fravær, dersom det skyldes covid-19. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Foto:

Utvider fraværsgrense for fysioterapeuter

Helsedirektoratet dobler antall uker mulig fravær under turnustjeneste for fysioterapeut-kullet som gjennomfører turnustjeneste våren 2020.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

I midten av mars vedtok Helsedirektoratet stenging av en rekke virksomheter. Dette førte til at mange turnusfysioterapeuter i kommunehelsetjenesten fikk et opphold i turnustjenesten på grunn av permittering eller omdisponering til andre oppgaver. I spesialisthelsetjenesten har også ordinær fysioterapivirksomhet helt eller delvis blitt stengt ned.

Nå utvider direktoratet fraværsgrensen for kullet som gjennomfører turnustjeneste denne våren. Det skjer gjennom en midlertidig dispensasjonshjemmel i turnusforskriften. Det vanlige er en fraværsgrense på fire uker.

– For kandidater som ikke har hatt annet fravær kan det godtas inntil åtte uker fravær på grunn av covid-19, skriver Helsedirektoratet på sine nettsider.

Ordningen berører ikke den lovfestede ferietiden på 5 uker.

– Det er en forutsetning for godkjenning at turnustjenesten oppfyller målene som fremgår av retningslinjene for turnustjenesten IS-1/2018 kap. 1.3. Enkelte vil trenge ekstra veiledning og opplæring i resterende del av turnusperioden for å oppfylle de forventede ferdighetsmålene, heter det fra direktoratet.

Powered by Labrador CMS