Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

RASKT UTE MED TELT: Lier kommunes portable telt for Covid-19-testing ble satt opp 16. mars, og i dag bidrar 16 helsepersonell med å drifte tilbudet til kommunens innbyggere. 

Foto: Buypass

Håper digital tilgang sikrer rask etablering av Covid-19-telt

Gjennom rask oppkobling mot web-basert journalsystem og Norsk Helsenett håper flere kommuner at de hurtig kan sette opp fungerende telt for Covid-19-testing.

Publisert: 2020-04-08 — 13.17

Flere norske kommuner velger i disse koronatider å sette opp midlertidige telt utendørs for å gjennomføre testing av pasienter som potensielt kan være smittet av SARS-CoV-2-viruset. Kommunene kan også tilby legekonsultasjoner for pasienter som kan være smittet, for å unngå smittefare ved lokale legekontor.

Krever tilgang til journal
Men for at teltene skal kunne settes opp for Covid-19-testing og utendørs legekonsultasjoner, kreves det pålogging på Norsk Helsenett, som har fungerende journalsystemer og som brukes til godkjenning av nye helsearbeidere på høyeste autentiseringsnivå.

Nå har selskapene Pridok, som tilbyr en webbasert journalsystem-løsning, og Buypass, som tilbyr elektroniske ID-løsninger, gått sammen om for å få på plass hurtig tilgang til disse tjenestene. Pridok har tilgang til Norsk Helsenett via nettleseren uten bruk av VPN eller andre løsninger. Dermed unngår legesentre som bruker denne løsningen behovet for direkte tilknytning til Norsk Helsenett selv. Norsk Helsenett har også fått på plass en hastegodkjennelse av deres nettbaserte e-reseptmodul.
 
– Teltene som settes opp rundt i norske kommuner krever mange nødvendige dataløsninger for registrering av pasienter slik at myndighetene får innsikt i spredningen og klarer å forebygge det. Vanligvis må man benytte vanskelige remote desktop-løsninger for dette, men det er lite egnet for situasjonen vi nå opplever og noe av grunnen til at mange norske leger skyr hjemmekontor. Med Norges første web-baserte journalsystem unngår vi dette, og gjør at kommunene kan sette opp mobile infeksjonslegevakter på få minutter, sier Jørgen Gilberg i Pridok, i en uttalelse fra Buypass.

Har 16 helsemedarbeidere i telt
I både Lier og Lillehammer har man nå tatt i bruk denne løsningen på sine mobile legevakter. I Lier kommune jobber det nå 16 helsemedarbeidere i deres telt.

– Om viruset sprer seg på vårt faste legekontor er det katastrofalt for oss. Derfor satte vi opp telt den 16. mars og var i gang med første pasient allerede dagen etter, sier kommuneoverlege i Lier, Ingrid Bjerring, som også forteller at de kan bruke journalsystemet til å få svar fra laboratoriene.

– Det betyr at jeg nå kan åpne prøvene fra min vanlige PC og få svarene umiddelbart. Ofte får jeg vite det i løpet av ett døgn, uttaler Bjerring i pressemeldingen fra Buypass.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Konflikt mellom KS og Legeforeningen

DM Arena digital post EASD - følg arrangementet her!

STATSBUDSJETTET 2021

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!