Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Statsminister Erna Solberg og Bent Høie har valgt å jobbe mot å «undertrykke» epidemien og vil har reproduksjonen til SARS-CoV-2 på under én.

Avis: Reproduksjonstallet er under én og tiltakene har hatt effekt

Rapporten som regjeringen får overlevert viser at reproduksjonstallet til SARS-CoV-2 i Norge nå er under 1, skriver Filter Nyheter. 

Publisert: 2020-04-06 — 13.02

Dette er det magiske tallet statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie har valgt å jobbe mot for å «undertrykke» epidemien. 

Folkehelseinstituttet har tidligere gått ut med risikovurderinger hvor de har lagt fram modeller for utvikling dersom reproduksjonstallet er 2,4, 1,3 eller 0,9.

At reproduksjonstallet er 0,9 betyr at hver smittebærer smitter 0,9 personer.

- Har hatt effekt

Kildene opplyser også at det i en rapport som vil overleveres regjeringen mandag vil framgå at tiltakene som ble innført 12. mars har hatt effekt, ifølge Filter Nyheter.

LES OGSÅ
Vurderer de samfunnsøkonomiske effektene av koronatiltakene

Folkehelseinstituttet har varslet at de ville overlevere sin konklusjon om tiltakene til regjeringen før påske. Det ventes at regjeringen vil kunngjøre hvilke tiltak som skal videreføres og hvilke som eventuelt skal avvikles i løpet av de neste par dagene.

Tre rapporter legges til grunn

I tillegg til FHIs rapport, skal beslutningen baseres på rapporter fra to ekspertutvalg.

Dagens Medisin har tidligere skrevet om ekspertuvalget som skal se på de samfunnsøkonomiske konsekvensene av strenge koronatiltak.

Det andre utvalget skal gi anbefalinger om hvorvidt skoler og barnehager skal åpnet eller holdes stengt enda en periode. 

Ulike strategier

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet anbefalte ulike strategier for å bekjempe koronapandemien i Norge.

FHI kom med sine vurderinger i notatet Risiko, prognose og respons, men Helsedirektoratet i Anbefalinger om håndtering av Covid-19. 

FHI anbefalte å vente med å velge strategi til man hadde mer informasjon om effekten av tiltakene som ble innført 12. mars. Helsedirektoratet anbefalte en stategi som å «undertrykke» epidemien. 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!