Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Helse- og omsorgsminister Bent Høie 

Helsepersonell som bidrar internasjonalt får unntak fra utreiseforbud

Helsepersonell som ønsker å delta i internasjonalt hjelpearbeid kan gis unntak fra utreiseforbudet, melder Helse- og omsorgsdepartementet (HOD).

Publisert: 2020-04-05 — 16.58

Leger Uten Grenser og Røde Kors har henvendt seg til Helse- og omsorgsdepartementet med ønske om at norsk medisinsk personell på oppdrag fra norske humanitære organisasjoner, gis unntak fra utreiseforbudet for helsepersonell.

Departementet har derfor endret Covid-19-forskriften slik at det fremgår at Helsedirektoratet kan gi dispensasjon fra utreiseforbud for norsk helsepersonell som ønsker å delta i humanitært hjelpearbeid.

– Selv om vi er i en vanskelig situasjon, må vi også vise solidaritet med andre land i krise. Det er sannsynlig at behovet for humanitær bistand som følge av korona- pandemien vil øke i tiden fremover, og derfor må Norge bidra med å hjelpe der vi kan. Norge skal fortsette å styrke global helse og ha en handlekraftig humanitær respons, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldingen. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!